Celina og Odin gav en tur

Særlig stemningsfuldt er det at køre med hestevogn ad Mønterstræde. Foto: Vibeke Volder

Celina og Odin gav en tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julestemningen opleves bedst fra hestevogn, mener Charlotte og John Rasmussen fra Sjælland, der hvert år besøger Odense og H. C. Andersen Julemarkedet.

Hestehovenes slag og de store hjuls knasen mod brostenene - det er indbegrebet af julehygge, hvis du spørger John Rasmussen fra landsbyen Rønnebæk ved Næstved.

Hvert eneste år er han på det traditionelle julemarked i H. C. Andersenkvarteret, og hvert år tager han en tur med hestevognen. Han plejer at have fruen med, men da hun er syg i år, er det datteren Charlotte, der ledsager sin far på turen til Odense. 

- Det her er da så julet og nostalgisk som det kan blive. Og så med alle lysene fra julemarkedet, de smalle gader, de gamle huse og brostenene. Nej, det har vi altså ikke i Næstved, er de to enige om, mens de rumler afsted i vognen bag de to Frederiksborg-heste Odin og Celine. 

Det er John Skaaning fra Esbe, der er kusk, og han sludrer gerne med gæsterne under den 10 minutter lange tur rundt om H. C. Andersen Julemarkedet. 

- Ja, jeg er jo opvokset i Maglebrænde ved Stubbekøbing på Falster. Jeg var nabo til Maglebrænde Slagteren, oplyser han eksempelvis, mens han holder i tømmerne og pludselig får en snert af sjællandsk i tonefaldet. 

Maglebrænde - der har gæsten fra Næstved været mange gange, og på den måde går snakken, mens turen går ad Claus Bergs gade, Mønterstræde, forbi H. C. Andersen Hotel og ad Rasmherred tilbage til Bangs Boder, hvor Odin og Celine tålmodigt stiller sig klar til en ny tur, hvis det skulle friste nogen.

John og Charlotte Rasmussen vil ud og kigge nærmere på de mange boder på julemarkedet, og de har også tænkt sig at finde en bid mad, inden turen går tilbage til Sjælland.

De to er sikre på, at de kommer tilbage til julemarkedet næste år, for det er blevet en hel tradition at besøge både familie og julemarked i Odense i december. 

John Skaaning og hestene Odin og Celina vil være at finde på julemarkedet allerede de kommende dage og også onsdag, hvor markedet holder særskilt åbent på grund af fejringen af 150 året for H. C. Andersens æresborgerskab i Odense. 

Julemarkedets åbningstider
H. C. Andersen Julemarkedet har åbent denne og den kommende weekend. Fredag 15 til 19, lørdag fra 10 til 18 og søndag fra 10 til 17.

Desuden onsdag den 6. december fra klokken 14 i anledning af fejringen af 150-året for H. C. Andersens æresborgerskab i Odense. 

Celina og Odin gav en tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce