- Jeg elsker en god debat, også hvor man går til hinanden, men bunden er nået, mener eks-minister

Odense: Flere end 3,5 millioner danskere bruger på månedsbasis Facebook. Eks-minister Carsten Hansen, Odense, er ikke en af dem.

Han har fravalgt det sociale medie, fordi hans synes, at tonen i en del af debatindlæggene simpelthen er for lav.

- Jeg skal ærligt indrømme, at jeg masser af gange sprang over nogle de indlæg, der kom på Facebook. Jeg sagde også til min kone og andre familiemedlemmer. Lad være med at læse det, for en del er rent affald, der blev læsset af. Da jeg stoppede som minister og folketingsmedlem, lukkede jeg min politiker-profil på Facebook, fortæller den odenseanske socialdemokrat, der i november næste år stiller op til byrådsvalget i Odense.

Carsten Hansen understreger, at han, som opvokset i fagbevægelsen, er vant til, at tonen kan være barsk, men siger han:

- Fint at være uenige

- Det er fint at være uenige om en sag, men debatten skal holdes i en ordentlig tone.

Da Facebook var en forholdsvis ny foreteelse, brugte Carsten Hansen det ny medie flittigt, fordi det var en god måde at komme i kontakt med vælgerne på.

- Jeg fik endda ros af Stiftstidende, fordi jeg hurtigt svarede brugerne, når de havde kommentarer eller spørgsmål. Siden er det efter min smag løbet af sporet.

- Måske genåbner jeg en profil som privatpersonen Carsten Hansen. Det er da hyggeligt at kunne følge med i børn, børnebørn, familie og venners gøren og laden, men jeg tvivler stærkt på, at jeg vil bruge Facebook i forbindelse med valgkampen op mod kommunalvalget i 2017, fortæller han.

Andre har også sagt stop

Andre politikere har også fravalgt Facebook på grund af den alt for lave kvalitet af de kommentarer, der kommer. Seneste har Bornholms socialdemokratiske borgmester, Winni Grosbøll, lukket sin profil.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.