Claus Larsen fra stor byggekoncern bød privat. Han mener, at kommunen har spildt bydernes tid

Odense: Direktør Claus Larsen, Odense, siger lige ud, at sagen om, hvem der får lov til at bygge en ny Restaurant Carlslund i Fruens Bøge, lugter langt væk af at være politisk bestemt på forhånd.

Claus Larsen, der er koncernchef i Hans Jørgensen & Søn, bekræfter, at han som privatmand har givet et bud på, hvordan et kommende Carlslund kan se ud og indrettes.

Det lugter

- Jeg føler helt ærligt, at kommunen har spildt vores og andre byderes tid. Jeg tror, det her har været politisk bestemt. Jess Heilbo med flere registrerede allerede 4. januar et anpartsselskab med navnet Det ny Carlslund. Jeg synes, det lugter af, at et tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem skulle have opgaven.

- Den reelle beslutning er truffet i By- og Kulturudvalget, der har en Venstre-rådmand, Jane Jegind, i spidsen. Hvordan hænger det så sammen?

- De borgerlige har ikke flertal i det udvalg. Det har de røde partier, svarer Claus Larsen.

Claus Larsens irritation over at have spildt sin tid begrunder han blandt andet med, at Odense Kommune tilsyneladende ville have en tro kopi af det nedbrændte Carlslund.

Thomas Pasfall forpagter

- Hvorfor fortalte de os ikke bare, at det var det, de ville have. Så kunne vi have lavet dét og kæmpet alene på prisen, hvor jeg i øvrigt bød 100.000 kroner mere end vinderen. Jeg har leveret et bud på, hvordan historien kunne bevares. Samtidig med at et nyt Carlslund fremtræder som et moderne traktørsted.

Arkitekt Bent Dyreborg, Odense, har tegnet, og Claus Larsens partner som forpagter var den kendte kok, Thomas Pasfall.

- Vi havde lavet et menukort med alle de gammelkendte retter til priser, der svarer til det niveau, der var på Carlslund, fortæller Claus Larsen.

- Hvis jeg siger, at ejendomsmatadoren, Karsten Bill Rasmussen, var din økonomiske partner. Hvad er så dit svar?

- Det passer ikke. Jeg var økonomisk helt alene om det - og som privatperson, svarer Claus Larsen, der tilføjer:

- I dag er jeg taber, men det har jeg prøvet før. Sådan er det i byggebranchen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
16
Carlslund: - Vi åbner hurtigst muligt

Carlslund: - Vi åbner hurtigst muligt

1
Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance

Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance

15
Carlslund: Boye forlod byrådssalen, da vennen vandt

Carlslund: Boye forlod byrådssalen, da vennen vandt