Carlslund genopføres: Tidligere forpagter betaler sine ansatte løn til marts

Et par hundrede tusinde kroner om måneden betaler Henning Engstrøm sine ansatte fra Carlsund for at holde på dem i et sats på, at Carlslund genåbner med ham som forpagter. Arkivfoto.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Carlslund genopføres: Tidligere forpagter betaler sine ansatte løn til marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften besluttede byrådet i Odense, at restaurant Carlslund i Fruens Bøge skal genopføres. Det glæder den tidligere forpagter Henning Engstrøm, der håber på at få en rolle, når restauranten åbner igen.

Henning Engstrøm, der har forpagtet Carlslund i 16 år inden branden i juni, er meget tilfreds med byrådets afgørelse om at sende grunden i udbud og få genopført restauranten i den samme stil som tidligere.

Han satser benhårdt på at kunne genoptage rollen som forpagter, når restauranten engang åbner igen - og det kan kun gå for langsomt.

- Det vigtigste er at få det op at stå hurtigst muligt, og at jeg kan blive en del af det, for jeg har så meget, jeg kan bidrage med både fagligt og menneskeligt, for at få stedet til at køre igen i samme ånd, siger Henning Engstrøm til Fyens.dk.

- Derfor er jeg så glad for, at kommunen har bestemt, at det skal køre i samme stil, som det gjorde inden branden, siger Henning Engstrøm.

Carlslund fylder alt

Odense Kommune sender grunden til Carlslund i udbud i oktober, og fem måneder frem kan interesserede så komme med deres købstilbud.

Selvom der ikke ligger nogen konkrete planer for restauranten endnu, forhindrer det ikke Henning Engstrøm i at tænke fremad.

Selvom han endnu ikke ved, om han er med på holdet fra marts, tænker Henning Engstrøm Carlslund allerede nu på både indretning og personale.

- Jeg ligger og tegner hver nat. Carlslund fylder 24/7 for mig, og jeg går hele tiden og tænker på det, og jeg har løbende kontakt med personalet og er klar til at gå i gang. Stod det klar til at åbne i morgen, så åbnede vi, siger han.

Betaler stadig løn til ansatte

Udover løbende at have kontakt med personalet, udbetaler Henning Engstrøm også stadig løn til de fuldstidsansatte, der arbejdede på restauranten før branden.

Også selvom han reelt ikke endnu ved, om det bliver med ham som forpagter, at restauranten skal drives frem over. Men han satser på det, og frem til udbudsrunden er afgjort i marts, kan de ansatte se frem til at modtage en lønseddel.

- Dem vil jeg holde på så længe som muligt, for jeg vil så gerne have dem til at være med igen. Så længe vi er med i spillet, så vil jeg fastholde dem.

Det koster Henning Engstrøm knap 200.000 kroner om måneden at betale løn til de ansatte, der var på Carlslund før branden i juni. Pengene kommer fra den drifttabsforsikring, han fik efter branden.

- Jeg har folk, jeg betaler igennem min forsikring, så jeg kan starte med de samme, gode kokke og tjenere, som er med til at skabe den atmosfære, der er på Carlslund. Så kunne det blive de samme tjenere, der siger dav, og den samme æggekage lavet af den samme køkkenchef, der har været der i alle årene. Jeg har en aftale med forsikringen om, at jeg kan betale løn indtil marts, siger Henning Engstrøm og slutter:

- Jeg ønsker af hele mit hjerte, at det åbner hurtigst muligt, og jeg kan blive en del af det og så få det op at køre med den ånd og den måde, det har kørt på i 16 år igen.

Carlslund genopføres: Tidligere forpagter betaler sine ansatte løn til marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce