Projektleder på genopbygningen af den brændte Odense-restaurant Carlslund, Jess Heilbo, tripper for at komme i gang med arbejdet. Han regner med, at restauranten genåbner i juni 2017.

Hvis man kender arkitekt og projektleder Jess Heilbo, ved man, at han er rask i replikken.

Torsdag var han ude at besigtige de sørgelige rester af det udbrændte Carlslund i Fruens Bøge, og da forbipasserende odenseanere stoppede op for at ønske tillykke, fik de en hurtig replik med på vejen:

- Nej, desværre, I er for tidligt ude til at få en kold bajer og æggekage. Men kom igen om godt et år, når bøgen er sprunget ud, og det er juni, sagde vinderen af Carlslund-genopbygningen.

Han vil gerne i jorden så hurtigt som muligt, men afventer blandt andet godkendelser fra fredningsmyndighederne.

Det handler om at genskabe den ægte Carlslund-fornemmelse, når man kommer ind i det helt nyopførte traktørsted med de fire serveringsstuer. Fra krostuen, til mellemstuen, salen og lillestuen ude bagerst.

Plads til de høje

Flere ting vil dog være markant anderledes end i den gamle bygning.

Loftshøjden er en af dem - man kommer ikke til at knalde hovedet i bjælkerne. Og tjenerne kan komme til Lillestuen uden at skulle svinge gennem hele restauranten med fade og flasker.

I starten vil stedet virke nyt, men med fuldmurede vægge, plankegulve og helpudsede skillerum vil der ikke være en fornemmelse af gipsplader og papvægge.

I ydermurene skal egetømmer binde væggene sammen og til gavn for indeklimaet vil der være dobbeltruder og nutidig isolering.

Læs mere i avisen fredag eller på mitfyn.dk

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
50
Koncernchef: Den sag lugter af politik

Koncernchef: Den sag lugter af politik

1
Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance

Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance

15
Carlslund: Boye forlod byrådssalen, da vennen vandt

Carlslund: Boye forlod byrådssalen, da vennen vandt