Odenses borgmester erklærede sig inhabil, da Odense Byråd onsdag skulle udpege gruppen, der skal genopføre Restaurant Carlslund. Det gjorde han, fordi han er personlig ven med vinderen.

Da Odense Byråd på et lukket møde onsdag aften besluttede, hvilken gruppe der skal bygge et nyt Carlslund i Fruens Bøge, forlod den socialdemokratiske borgmester Anker Boye salen.

Borgmesteren erklærede sig inhabil i behandlingen af sagen. Det gjorde han, fordi han har en personlig tilknytning til vinderen af projektet. Anker Boye og hustruen Lykke er venner og rejsekammerater med Marianne Heilbo, formand for den vindende investorgruppe, og hendes mand, det forhenværende socialdemokratiske byrådsmedlem Jess Heilbo, vindergruppens tekniske rådgiver.

Jegind for bordenden

Den formelle beslutning blev truffet af byrådet, men valget af investorgruppe skete reelt, da et enigt By- og Kulturudvalg tirsdag eftermiddag så på de fire forslag, vurderede dem og valgte at anbefale forslaget præsenteret af Det ny Carlslund Aps.

For bordenden i By- og Kulturudvalget - og dermed med taktstokken i hånden - sidder Venstres leder, Jane Jegind. I udvalget sidder repræsentanter for seks af de syv partier i byrådet - kun de Radikale er ikke med.

Det vindende forslag er med andre ord valgt med det bredest mulige mandat.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
16
Carlslund: - Vi åbner hurtigst muligt

Carlslund: - Vi åbner hurtigst muligt

50
Koncernchef: Den sag lugter af politik

Koncernchef: Den sag lugter af politik

1
Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance

Carlslund-taber: Odense forspilder en stor chance