Carlsens anbefaler: Orange Blossom fra Grauballe Bryghus


Carlsens anbefaler: Orange Blossom fra Grauballe Bryghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan godt være, at der stadig er over en måned til juleaften. Men efterhånden er der gået et par uger, hvor blinkende nissehuer og kulørte slips med snemandsmotiver har været populære på Carlsens Kvarter.

Og lige så længe har efterspørgslen efter juleøl været overvældende. Der har i flere år været en tendens til, at flere og flere bryggerier ser bort fra julens klassiske tilsætninger - kanel, kardemomme, nelliker f.eks. - og i stedet brygger øl, som skal bryde julens ofte lidt tunge mad og drikke. Det er gerne i form af en frisk og bitter IPA, men langt fra altid.

Orange Blossom fra danske Grauballe Bryghus tæt ved Silkeborg er én af de øl, som hver vinter, år efter år, er én af de mest populære på Carlsens Kvarter. Én af de øl, som flest (nok mest kvinder), spørger efter hele året og ser fortvivlede ud, når vi ikke har den. Men når det netop er vinter, og de traditionelle julebryg fylder rigtig meget i landskabet, er Orange Blossom, med sin lette og lidt blomstrede karakter, altid en sikker vinder. Det er måske ikke én af de allermest ekstreme øl, voldsomt humlet eller mørk som en decembernat, men i stedet brygget med honning og én snert af appelsin og citrusfrugter - dertil en lidt karamelagtig sødme, appelsin og rundet af med en rimelig balanceret bitterhed. Det er en kombination, mange sætter stor pris på.

Vi elsker vinteren og julen med deres passende fokus på mørke, krydrede, søde og meget kraftige bryg. Derfor drikker vi naturligvis masser af øl med den karakter, når kulden bider i kinderne og vinden suser om hjørnerne. Det kan dog hurtigt blive en kende voldsomt (for nogle!), når fylden og procenterne til sammen giver rigtig meget varme i kroppen, en let snurrende fornemmelse og måske endda lidt svagere bentøj.

Samtidig kan vi ikke undgå at lægge mærke til, at hvor den mandlige del af mange ølinteresserede par ofte vælger lidt mørkere, lidt stærkere, lidt større øl, så har den kønnere halvdel ofte mere lyst til de lettere øltyper - eller måske endda noget så fremmed som et glas vin. Som et øletablissement, som gerne vil være til for begge køn, sætter vi naturligvis stor pris på, at begge kan få en øloplevelse, de husker, når de går hjem. Også når den kun er 6,3%, som Orange Blossom er. God jul!

Morten Oestermann, Carlsens Kvarter. Foto: Tim K. Jensen.
Morten Oestermann, Carlsens Kvarter. Foto: Tim K. Jensen.

Carlsens anbefaler: Orange Blossom fra Grauballe Bryghus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce