Byvandring i den gamle udflugtsskov

Opera på Engen. Det helt store udflugtsnummer i vores tid. Fruens Bøge har i halvandet hundrede år været en magnet på Odense.

Byvandring i den gamle udflugtsskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hunderup og Fruens Bøge var borgerskabet store udflugtsmål - museet på sporet af fordums sstorhed.

Der er en god grund til, at vi synger "Sejled op ad åen - sejled nedad igen". Det beskriver nemlig sejlturen med dampbåde op ad Odense Å til Fruens Bøge og Hunderupskoven, som i den sidste halvdel af 1800-tallet blomstrede med dansepavilloner, traktørsteder og gang i den.

Senere kom også sporvogsnlinjen ud til skoven, hvor den fik sin endestation, hvor der nu er indrettet ishus på Læssøegade.

Sporene og historierne fra tidligere tider fortælles på en "byvandring" i skoven. Turen ledes af museumsinspektør Henrik Harnow fra Odense Bys Museer.

På turen vil han fortælle om hvordan området omkring Fruens Bøge, gennem sidste del af 1800-tallet, udviklede sig til et udflugtsmål for den velstillede del af byens borgere og om, at der blev opført skovpavillon og restaurationer i det noget slidte skovområde, som Odense Kommune havde købt i 1876. Fruens Bøge og Hunderupskoven er siden blevet en vigtig del af Odenses rekreative liv. Mange af bygningerne er for længst forsvundet. På vandringen ses på udviklingen fra 1870'erne og frem til efterkrigstiden - på vejforløb, bygninger og de aktiviteter.

Hvor: Fruens Bøge, Hunderupskoven. Mødested ved Skovsøen.

Hvornår: Tirsdag 10. juni kl. 18.30-30.00.

Info: www.museum.odense.dk

Byvandring i den gamle udflugtsskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce