Byrådsvalget i Odense: Konservative mister endnu en erfaren kandidat

- Jeg har prøvet det, jeg gerne vil, siger Lars Havelund, der er i gang med sit 16. år som byrådsmedlem for Konservative, men nu har besluttet ikke at genopstille ved kommunalvalget til november. Foto: Michael Bager

Byrådsvalget i Odense: Konservative mister endnu en erfaren kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Havelund har været del af Odense Byråd i 16 år, han har været viceborgmester og er nuværende gruppeformand for Konservative. Men efter kommunalvalget er han fortid - ligesom rådmand Steen Møller, der heller ikke genopstiller.

Først Steen Møller. Nu Lars Havelund.

Kommunalvalgkampen bliver uden to kendte konservative ansigter. Kun et enkelt nuværende byrådsmedlem for Konservative genopstiller - det er Kristian Guldfeldt - mens de erfarne kræfter træder ud.

Rådmand og tidligere spidskandidat Steen Møller har meddelt, at han dropper byrådet, og nu leverer Lars Havelund samme melding.

Med 326 personlige stemmer blev han i 2001 første gang valgt ind i Odenses byråd, han har siddet der siden, han har været viceborgmester, politisk ordfører og nu gruppeformand.

- Jeg har på mange måder lyst til at fortsætte, for der sker mange spændende ting i byen, og den udvikling vil jeg gerne være med til at præge, forklarer Havelund.

- Men kigger jeg fire-fem år frem, er jeg bange for, jeg bliver et dårligt byrådsmedlem uden den fornødne tid. Uden den tid, jeg gerne vil bruge. Mit civile job er min førsteprioritet. Det er det, jeg lever af, og jeg har ingen ambitioner om at blive politiker på fuld tid, konstaterer han, der er 45 år og kommunikationschef på Syddansk Erhvervsskole.

I løbet af sidste års sommer og efterår rumsterede de første tanker om ikke at blive et ansigt på 2017's valgplakater. Men så kom nyheden om udskiftningen på posten som spidskandidat, som restauratør Søren Windell nu sidder på.

Som ny byrådskandidat ved valget i 2001 hængte Lars Havelund plakater op med billeder af sig selv med store øjne og store, lyttende ører.  Ved valget i år kommer han ikke til at hænge i lygtepælene. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Som ny byrådskandidat ved valget i 2001 hængte Lars Havelund plakater op med billeder af sig selv med store øjne og store, lyttende ører. Ved valget i år kommer han ikke til at hænge i lygtepælene. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Ingen taburetklæberi

- Jeg har haft et rigtig godt samarbejde med Steen Møller, men når der på den måde sker noget nyt, så kommer cirkushesten frem i en. Det Søren Windell står for, vil jeg gerne være del af. Han udfordrer den måde, vi tænker på, og har gode konservative værdier, mener Lars Havelund.

- Derfor blev jeg lidt fristet af alligevel at fortsætte. Men det ændrer jo ikke noget ved den manglende tid.

Så han stopper. Og kommer til at savne at være del af vigtige beslutninger og langsigtede løsninger - og også de politiske kolleger.

- Lige fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti er der personer, jeg sætter pris på.

Til gengæld siger Lars Havelund gerne et farvel til den bugnende byråds-mailboks.

- Det bliver en belastning mindre, og jeg får et større pusterum. Det skal jeg bruge til at være Lars og til det, jeg holder af. Min familie, mit arbejde, min cykel.

Men I er to ud af tre Konservative byrådsmedlemmer, der stopper efter valget. Hvad er det, der sker?

- Det modsatte af taburetklæberi. Og det kan jeg godt lide. Jeg planlægger at stoppe i byrådet, men jeg forsvinder ikke, jeg står til rådighed for partiet og vil gøre mit til, at det nye hold bliver hjulpet i gang.

Der har været flere muligheder for at blive partiets spidskandidat. Har det aldrig fristet dig?

- Nej, det har det faktisk ikke. Det var en svær tid efter Jan Boyes pludselige sygdom og død, og selvfølgelig vendte jeg tanken, om jeg skulle stille mig til rådighed. Men jeg havde ikke tanken i mere end fem-ti minutter. Jeg har aldrig været nogen stemmesluger, jeg kan godt lide kombinationen af at have et civilt arbejde ved siden af det politiske, og jeg vil hellere være en god nummer to end en dårlig nummer et, understreger Lars Havelund.

Glad for Odins Bro

Han fik konservativt medlemskab i midten af 90'erne, og da han nogle år senere stillede op til byrådet, var det for at være med til at få noget til at ske i Odense.

- På en af mine første valgplakater var kanalforbindelsen. Så jeg glæder mig over den, hver gang jeg kører over Odins Bro, siger han.

På samme måde er han også godt tilfreds med, at der trods stort fokus på omdannelse af midtbyen er sket udvikling i forstæderne.

I sådan en bor han også selv. Og han vil ikke afvise, at han igen på et tidspunkt vil tage de politiske byrådskampe om den, om resten af byen og de langsigtede løsninger.

- Jeg er for ung til at udelukke den slags.

Byrådsvalget i Odense: Konservative mister endnu en erfaren kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce