Med en mor, der var del af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, og en morfar, som var formand for Malernes Fagforening, kunne Maria Brumvig allerede som fireårig synge med på "Når jeg ser et rødt flag smælde". I dag er hun et af de nye, socialdemokratiske ansigter i byrådssalen i Odense. Foto: Vibeke Volder

Byrådets nye stemmer: Brumvig er bralrehovedet fra Bolbro

Hun er fan af Anker Jørgensen og af reality-tv. Hun kalder sig selv et bralrehoved fra Bolbro og har trods sin status som nyvalgt byrådsmedlem ikke været bange for at tage en pæn plads i det socialdemokratiske hierarki. Mød her Maria Brumvig, der stadig er nyforelsket i sit nye politiske liv, og som håber på at forblive naiv.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Blå bog
Maria Brumvig er 37 år og har altid boet i Bolbro.Hun har været medlem af Socialdemokratiet i fem år og stillede første gang op til kommunalvalg i 2017, hvor hun blev valgt ind med 1159 personlige stemmer. Stemmemæssigt kun overhalet af Peter Rahbæk Juel på Socialdemokratiets liste.

Maria Brumvig er uddannet lærer - fra seminariet i Bolbro - og har været ansat på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose i knap fem år, inden hun fik sit nuværende job som projektkoordinator hos Get2Sport, der blandt andet hjælper tosprogede børn og unge ind i foreningslivet.

Hun har spillet håndbold i Bolbro Gymnastik og Idrætsforening, siden hun var fire år, og er i dag formand for foreningen.

Elsker at se fjernsyn - blandt andet reality-programmer, svenske krimier og dokumentar. Læser også gerne biografier om kontroversielle personer som Zlatan, Anja Andersen og Jim Lyngvild.

Maria Brumvig er gift med Michael Buchgraitz, og sammen har de to børn - Mathilde på 11 år og Markus på 14 år.
Byrådets nye stemmer
13 af de 29 ansigter, der i november sidste år blev valgt ind i Odense Byråd, er nye.Men hvem er de? Og hvad tænker de om deres første halve år som byrådsmedlem?

Mød fire af politikerne de kommende sommeruger:

Maria Brumvig, Socialdemokratiet

Tommy Hummelmose, Konservative

Sanne Skougaard Andersen, Venstre

Abdirashid Abdi, Alternativet.