Byråd holder fast i lukket sag om affald

Venstre med Jane Jegind i spidsen forsøgte til det sidste at åbne dørene til byrådssalen, inden byrådet i Odense senere onsdag skal beslutte, om man vil gå med ind i et datterselskab, der skal etablere et fælles fynsk kommunalt affaldssorteringsanlæg. Det lykkedes ikke. Arkivfoto: Michael Bager

Byråd holder fast i lukket sag om affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det forbliver bag lukkede døre, hvis byrådet i Odense onsdag aften siger ja til et fynsk fælleskommunalt affaldsanlæg. Venstre, Konservative og DF forsøgte til det sidste at få sagen udsat.

Dørene til byrådssalen i Odense forbliver lukkede, når de 29 medlemmer onsdag aften skal behandle en anmodning om at oprette et datterselskab med flere andre fynske kommuner, så man kan etablere et kommunalt ejet affaldssorteringsanlæg. Anlægget skal tage imod det organiske dagrenovation, som bl.a. odenseanerne fra 2019 og frem skal til at sortere mere.

Til det sidste forsøgte Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti ellers at få åbnet dørene - eller udsat punktet.

- Vi mener borgerne har krav på at vide, hvad de forskellige partier mener om den her sag. Det drejer sig om vores husholdninger og vores fælles miljø, lød det fra Venstre-rådmand Jane Jegind.

Og Dansk Folkepartis Pernille Bendixen mente, at sagen nu bliver hastet igennem.

- Vi bliver bedt om, med en dag eller halvandens varsel, at tage stilling til en meget kompliceret sag. Jeg mener, at vi i respekt for sagen skal udsætte den, lød det fra Pernille Bendixen.

Også Kristian Guldfeldt fra Konservative var med på ideen om at udsætte sagen, hvis ikke den kunne behandles i et åbent møde.

- Borgmesteren har ikke haft nogen problemer med at ytre sig i medierne om sagen. Det mener jeg også byrådet er i stand til her i salen uden at afsløre fortrolige oplysninger, lød det fra Kristian Guldfeldt.

De tre partiers ønske blev dog efter knap 20 minutters debat skudt ned. Ingen af de fem øvrige partier (S, EL, SF, R og AL) ønskede at udskyde sagen eller åbne dørene. De tager stilling når byrådet er færdig med førstebehandlingen af næste års budget.

Det kommunale pulpeanlæg, som Odense Renovation formentlig skal stå for, har været udsat for voldsom kritik, fordi flere private aktører mener, at de dermed bliver holdt ude af et marked for affaldssortering.

Byråd holder fast i lukket sag om affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce