Anker Boye har sat slutdato på sin politiske karriere

Her er et forsøg på at fortælle hans historie i billeder

Odense: I min familie har man et par generationer tilbage været socialdemokrater.

Mine bedstefædre tog begge vejen fra en fattig barndom i store børneflokke til middelklassen.

For mine bedsteforældre var Socialdemokraterne den uomtvistelige politiske medspiller i denne sociale opstigen. Så i min familie var man socialdemokrater.

For meget og for lidt

Men det var ikke alle i min familie, der holdt lige meget af borgmester Anker Boye.

- For meget bykonge og for lidt socialdemokrat, kunne nogle finde på at sige.

De fleste blev dog ved med at sætte deres kryds ved liste A ved kommunalvalg efter kommunalvalg, men der var også andre, der vendte sig væk.

Fordi de mente, at Anker Boye var for magtfuldkommen, for meget bykonge og for lidt socialdemokrat.

Og blev bekræftet i det, når møgsager om Tina Turner eller tyrkiske telefon- regninger dukkede op.

Noget andet

Personligt blev jeg i modsætning til generationerne før mig ikke socialdemokrat. Jeg blev noget andet, og det er der mange grunde til, som har uendelig lidt med Anker Boye at gøre.

Jeg har ikke været tæt på det kommunalpolitiske maskinrum, men jeg har dog mødt Anker Boye mange gange i mit journalistiske virke.

Jeg har oplevet, at han er en mand, som er hadet af mange. Nogle gange hadet så indædt, at det nærmer sig det mentalt sundhedsfarlige.

Deler vandene

Anker Boye er en politiker, der deler vandene. Men mon ikke også, der er en del, der placerer sig et pragmatisk sted mellem had og kærlighed. Dem mener jeg selv, jeg hører til.

Som journalist har jeg nogle gange syntes, at Anker Boye er en mand, der taler i præfabrikerede floskler og er meget bevidst om, hvor kameraerne befinder sig.

Men, og det er jo bare sådan en menneskelig fornemmelse, jeg har også oplevet en mand med et ægte engagement i at få den her by, som også er min føde- og hjemby, til at flytte sig, til at udvikle sig.

Jeg tænkte, at det kunne være interessant at forsøge at fortælle den mands historie gennem udvalgte billeder. En politisk historie, som Anker Boye nu har valgt at sætte slutdato på.

Så jeg dykkede ned i kældre og elektroniske arkiver. Og fik god hjælp på vejen af Johnny Wøllekær fra Historiens Hus og af min skarpt huskende Odense-redaktør og af de gode kolleger på web-redaktionen.

For meget bykonge og for lidt socialdemokrat sagde de gamle i min familie om Anker Boye.

Han er og var nok lidt af begge dele, og det kan I se billeder af her - og endnu flere på nettet.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.