FaB har for lidt plads, hvorfor boligforeningen bygger klos op ad Vesterport

Er de begyndt at rive ruinen Vesterport i Odense ned?

Sådan tænkte mange forbipasserende, da de bag ved Vesterport så en kæmpekran i arbejde - i færd med at tumle store betonelementer.

Svaret er nej.

Det modsatte er tilfældet. Noget er ved at blive bygget op.

Fyns almennyttige Boligselskab (FaB), der har hovedkvarter på Vestre Stationsvej, mangler plads, hvorfor man er ved at udvide.

- Vi undersøgte muligheden for at bygge oven på en bestående bygning. Fundamentet var for svagt, og det ville blive for dyrt, hvorfor vi bygger nyt, fortæller direktør Bent Bøllingtoft, FaB.

Der bliver en glasgang mellem hovedbygningen og en ny tilbygning i to etager.- Og der er ingen problemer med at bygge så tæt på Vesterport, der bliver en kæmpe nedbrydningsplads?- Byggeteknisk er det ikke noget problem og lad mig tilføje dette modspørgsmål: Hvordan skal man kunne rive ned og bygge op inde midt i København uden at komme tæt på andre bygninger, svarer Bent Bøllingtoft.

FaB’s udbygning skal være klar til brug i november.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
8
Så er det nu: Øjebæ i Odense bliver revet ned

Så er det nu: Øjebæ i Odense bliver revet ned

Bygning bliver spist op indefra

Bygning bliver spist op indefra

Interaktive billeder: Se Vesterport før det er for sent

Interaktive billeder: Se Vesterport før det er for sent