Bygger nyt ved siden af Odense-ruin

Betonelementer er rejst til udvidelse af FaB's administrationsbygning. Til venstre er det ruinen Vesterport og til højre FaB's hovedkvarter i den ombyggede rutebilstation.
Foto: Karsten Hüttel.

Bygger nyt ved siden af Odense-ruin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FaB har for lidt plads, hvorfor boligforeningen bygger klos op ad Vesterport

Er de begyndt at rive ruinen Vesterport i Odense ned?

Sådan tænkte mange forbipasserende, da de bag ved Vesterport så en kæmpekran i arbejde - i færd med at tumle store betonelementer.

Svaret er nej.

Det modsatte er tilfældet. Noget er ved at blive bygget op.

Fyns almennyttige Boligselskab (FaB), der har hovedkvarter på Vestre Stationsvej, mangler plads, hvorfor man er ved at udvide.

- Vi undersøgte muligheden for at bygge oven på en bestående bygning. Fundamentet var for svagt, og det ville blive for dyrt, hvorfor vi bygger nyt, fortæller direktør Bent Bøllingtoft, FaB.

Der bliver en glasgang mellem hovedbygningen og en ny tilbygning i to etager.- Og der er ingen problemer med at bygge så tæt på Vesterport, der bliver en kæmpe nedbrydningsplads?- Byggeteknisk er det ikke noget problem og lad mig tilføje dette modspørgsmål: Hvordan skal man kunne rive ned og bygge op inde midt i København uden at komme tæt på andre bygninger, svarer Bent Bøllingtoft.

FaB’s udbygning skal være klar til brug i november.

Bygger nyt ved siden af Odense-ruin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce