Byggelarm giver naboer nedslag i husleje


Byggelarm giver naboer nedslag i husleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STØJ: Ikke alle beboere får glæde af kompensation

105 husstande i Vollsmose-delen Egeparken er så plagede af byggelarm, at de får huslejenedsættelse. Men pengene bliver spist af kommunen.

En af dem er 43-årige Ghita Andersen på kontanthjælp, der dagligt er nabo til et øredøvende betonbor. Kontanthjælpsmodtagere og andre på understøttelse, der modtager boligstøtte, bliver nemlig trukket i støttebeløb, når huslejen falder.

Boligforeningen Højstrup giver alle husstande 150 kroner om måneden for det daglige støjhelvede, men for nogle af beboerne er boligstøtten sat ned med det samme beløb.

- Jeg mærker ikke de 150 kroner. Boligsikringen skrider jo ind og tager det hele, siger Ghita Andersen, som mener, at tusind kroner ville være mere rimeligt, da de nuværende usynlige 150 kroner er en ringe kompensation for den umenneskelige larm.

Vil give flere penge

Hos Boligforeningen Højstrup kender man til problemet, og derfor leder selskabet efter en løsning, så beboerne alligevel kan få glæde af de ekstra penge for otte timers hamren og banken hver dag.

- Vi undersøger muligheden for at udvide den økonomiske ramme. Det er jo ikke så smart, hvis vi bringer folk i økonomiske problemer, siger direktør i boligforeningen, Henning Kirk Christensen.

I visse tilfælde kan en huslejenedsættelse nemlig betyde, at man står dårligere, idet boligstøtten bliver sat endnu længere ned. Hos Odense Kommune erkender man, at reglerne ikke er lige heldige for alle borgere

- Selvfølgelig kan jeg se problemet, men det eneste, vi kan gøre, er at beregne boligstøtte konkret efter reglerne, siger Jørn Overgaard Hansen, der er kontorchef i Odense Kommunes Sikrings- og revalideringssektor.

Byggelarm giver naboer nedslag i husleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce