Håndboldklubben Odense Handball Club har kastet sig ud i et byggeprojekt med 96 boliger ved Cortex Park i Odense. Tirsdag blev det første spadestik taget til klubbens nye økonomiske fundament.

Odense: - Deadline er næste sommer. Der begynder vi at leje ud, så der er ingen undskyldninger!

Jørn Bonnesen, en af idémændene bag etableringen af de 7500 kvadratmeter boliger ved Cortex Park, står foran en større forsamling på en tom byggegrund med SDU Cortex Lab og kollegieboliger i baggrunden. Den 1. august 2018 flytter de første lejere ind i den nye bygning, som til den tid har rejst sig på grunden.

Det indeholder projektet

Byggeprojektet skal indeholde 96 lejligheder fordelt på 7500 kvadratmeter ved Cortex Park i Odense M. Hertil kommer der 1500 kvadratmeter parkeringskælder.Lejlighederne bliver to- til tre-værelses, og indrettes så det er muligt for studerende at dele lejemålet eller til en mindre familie.

Bag projektet står Odense Handball Club A/S og aktionærerne Jørn Bonnesen, Per Jørgensen, Hans Schweers, Ole Pape Jepsen, Carsten Skov og Erik Nielsen.

Overskuddet, der forventes at være omkring de to millioner kroner årligt, går direkte til ligaholdet.

Byggeriet koster 150 millioner kroner, og forventes klar til 1. august 2018. 5E Byg er totalentreprenør, mens bygherren er HC Odense Ejendomme A/S, søsterselskab til Odense Handball Club A/S.

Den letgrinende forsamling med blandt andre kvindeholdet fra håndboldklubben Odense HC, borgmester Peter Rahbæk Juhl (S) og rådmand i By- og Kulturforvaltningen Jane Jegind (V) viser den spænding og forventning, der er til det nye byggeprojekt.

De 96 nye to- til tre-værelses lejligheder er forbeholdt familier og studerende, der vil dele lejemålet. Men det store formål med hele projektet er Odense HC's fremtidige økonomi.

- Vi blev nødt til at finde en anden indtægtskilde end sponsorater og entreindtægter, fortæller Jørn Bonnesen, aktionær og formand for bestyrelsen i Odense HC.

- Det, der har den bedste økonomi, og som bedst kan betale sig, er at opføre nye boliger, fortsætter han.

Nødt til at finde ekstra penge

I maj 2015 spirede idéen hos Jørn Bonnesen og sammen med blandt andre næstformanden for Odense HC, Per Jørgensen fra 5E Byg, kan de nu tre et halvt år efter se de første spader blive stukket i jorden for det vigtige byggeri ved den nye bydel ved Cortex Park.

Kvindehåndbolden kan være presset på pengepungen, når det kommer til sponsorater og billetindtægter. De kan ikke på samme måde tjene penge på at sælge spillere, som de kan i fodbold og ved herrehåndbold. Det fortæller administrerende direktør for Odense HC Mark Jespersen. Derfor er byggeprojektet en oplagt mulighed for at sikre den økonomiske fremtid for klubben.

Odense HC har godt repræsentanter i bestyrelsen med entreprenører og Jørn Bonnesen selv, som er advokat og ejer en del ejendomme, så ekspertisen på området er sikret herfra. Det var derfor ikke svært at vælge, hvilket område klubben skulle kaste sig over. Nemlig boligområdet.

Flere byggeprojekter i fremtiden

Byggeriet stopper ikke kun ved de 96 boliger. Etape to starter på nabogrunden ved Cortex Park, som Odense HC også har købt. Her skal der til julen 2018 stå 60 ungdomsboliger klar. Herudover er der 2500 kvadratmeter tilbage på grunden, som klubben endnu ikke har planer med. Men bygges skal der.

- I takt med etape to ved vi mere om, hvad etape tre skal indeholde. Det ved vi inden for et halvt års tid, siger håndboldklubbens næstformand Per Jørgensen fra 5E Byg, som står for entreprisen.

Området ved Cortex Park er heller ikke tilfældigt valgt. I løbet af de seneste år er bygningerne poppet op i bydelen med eksempler som Cortex Park, Odense kommunes vidensby, lejligheder og kollegieværelser. I fremtiden vil letbanen og det nye supersygehus også være tæt på.

- Vi fandt det her område, som er i udvikling, og her kan det ikke gå galt. Med det nye sygehus og universitetet kommer der mange mennesker herud. Man kan tænke, at hvis der kommer mange herud, vil de også bo her, siger Jørn Bonnesen.

Det er ikke muligt at byde ind på lejlighederne endnu, men Jørn Bonnesen og resten af holdet hos Odense HC har allerede fået de første henvendelser omkring boligerne. Projektet koster 150 millioner kroner, men hvor meget hver enkelt lejlighed kommer til at koste kan Jørn Bonnesen ikke fortælle endnu.

  • Peter Leth-Larsen

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Pytlick om håndboldbyggeri: Så kan vi fokusere på spillet

Pytlick om håndboldbyggeri: Så kan vi fokusere på spillet

6
Ambitiøs plan: Odense HC kaster sig ind på boligmarkedet

Ambitiøs plan: Odense HC kaster sig ind på boligmarkedet

Pytlick om håndboldbyggeri: Så kan vi fokusere på spillet

Pytlick om håndboldbyggeri: Så kan vi fokusere på spillet