Byg grønt og få 100.000 kr. i rabat

Jimmi vil gerne købe en grund af Odense Kommune, men han vil ikke give fuld pris i en periode, hvor alt andet på boligmarkedet er til forhandling. Men kommunen vil ikke give en klejne i rabat, og det forstår han ikke noget af. Vi bruger ham som case til en generel historie om, at Odense Kommune fastholder deres grundpriser midt i boligkrisen.
Foto: Yilmaz Polat

Byg grønt og få 100.000 kr. i rabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V og K vil give 100.000 kroner i rabat på byggegrunde i Odense. Til gengæld skal huset leve op til skrappe miljøkrav

Odense Byg miljøvenligt og få 100.000 kroner i rabat på en byggegrund.

Tilbuddet kommer fra Venstre og Konservative i Odense, som i et fælles udspil nu foreslår, at nybyggere skal belønnes økonomisk for at tage grønne hensyn.

- Man kunne eksempelvis stille krav om, at man skal leve op til de skrappere miljøkrav i det bygningsreglement, som træder i kraft fra 2015, siger Lars Chr. Lilleholt fra Venstre.

To fluer

Forslaget skal slå to fluer med et smæk. Dels skal miljøet tilgodeses, men samtidig skal rabatten også være med til at stimulere grundsalget i Odense Kommune, som har skuffet gevaldigt i år. I første kvartal af 2009 blev der kun solgt en eneste grund mod 50-100 grunde om året de seneste mange år.
Fakta
- Det her sender et positivt signal om, at Odense er en miljøbevidst kommune.

Kritik af høje priser

For nylig stod en interesseret køber frem her i avisen og kritiserede, at Odense Kommune ikke giver rabat på byggegrunde, mens alle andre priser på boligmarkedet i øjeblikket er til forhandling.

- Jeg nægter at betale fuld pris, når man i øjeblikket kan opnå store prisnedsættelser på det øvrige boligmarked, sagde den interesserede køber, Jimmi Røldal, i den anledning.

Lars Christian Lilleholt mener, at et helt konkret tilbud om 100.000 kroner i grøn rabat vil lokke købere som Jimmi Røldal ud af busken. Også selv om det betyder, at huset bliver dyrere at bygge, når det skal leve op til skrappere miljøkrav.

Positivt signal

- Det her sender et positivt signal om, at Odense er en miljøbevidst kommune. Vi sætter handling bag ordene. Selvfølgelig vil huset blive lidt dyrere at bygge, men omvendt vil et mere miljørigtigt lavenergihus jo også være tilpasset fremtidens krav og betyde færre løbende udgifter for, så jeg tror på, at det vil trække nye borgere til Odense, siger han.

Så hurtigt som muligt

V og K ønsker forslaget ført ud i livet så hurtigt som muligt, og sagen vil blive rejst allerede på det næste møde i by- og kulturudvalget.

Herefter skal forvaltningen undersøge, om forslaget er juridisk holdbart i forhold til konkurrencereglerne.

- Jeg ser gerne, at forslaget gennemføres med det samme, siger Lars Christian Lilleholt.

Byg grønt og få 100.000 kr. i rabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce