Byens originaler


Byens originaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HISTORIE: Jeg har mange gange hørt, at Odense-stoffet og ikke mindst de gamle billeder er noget af det mest læste i Fyens Stiftstidende.

Hvis der her i sommerperioden skulle være mangel på stof, har jeg et forslag: Når jeg bl.a. på mit arbejde taler med odenseanere over 50 år falder talen ofte på byens originaler fra især 1950'erne.

F.eks.: "Kan du huske "Blyant Louis", der stod på Flak-haven og styrede bussernes afgang?" Eller "Den evige dreng" fra Fredensgade, en ældre mand, der året rundt var iført korte bukser og matrosbluse. Desuden gårdmusikanterne, gadegøjlerne osv.

En af de personer, som gjorde størst indtryk på mig, var nu ikke en original, men en markant personlighed for os børn. Han hed konsul Muus. En gang om ugen gik han tur i Albanigade- og Fredensgadekvarteret. Når vi børn stillede os op foran en slikbutik, fik vi lov at vælge for 25 øre slik. Derpå bukkede vi og sagde tak.

Hvis han senere på ruten mødte os igen foran en anden slikbutik, sagde han dog vredt. "Du har vist allerede fået een gang!" Hvem var han egentlig og hvorfor gjorde han det?

Vi morede os også med at give "Blyant Louis" svære regnestykker, som vi i forvejen omhyggeligt havde regnet på. Han rullede et par sekunder med sin blyant og gav derefter det rigtige svar. Om aftenen kom hans far vist og hentede ham. Hvor boede han, hvad blev der af ham og findes der fotos af disse mennesker?

Jeg har aldrig set emnet om disse mennesker beskrevet, hverken i Odensebogen eller andre steder. Kunne det ikke være interessant hvis ældre læsere kunne bidrage med oplysninger om disse mennesker? Det vil glæde mig, hvis I kan bruge ideen.

Byens originaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce