Byens løb med et smil

Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Byens løb med et smil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MARATONSØNDAG: Mange på gaderne for at følge ny Odense-begivenhed

ODENSE: Rygtet og frygten for det totale kaos i Odense under maratonløbet i går viste sig at være stærkt overdrevet.

Det meste forløb i god ro og orden, og flere steder i bymidten var der samlet pænt med tilskuere, som forsøgte at muntre løberne op på de sidste svære kilometer.

Både på Thomas B. Thriges Gade, hvor Vestergade løber over i Overgade og på Albanihjørnet (krydset af Albanigade og Tværgade) heppede og klappede tilskuerne skulder ved skulder.

Fra Albani var der fem kilometer til mål, og det undlod speakeren, atletik-eksperten Henrik Lund Jensen, ikke at gøre opmærksom på.

Muren, der blev væk

Det er heromkring, løberne plejer at møde muren, og selv om en hel del var gået noget ned i tempo, lignede alle vindere på dette tidspunkt.

I Albanigade i retning mod centrum hobede bilerne sig op bag to hjemmeværns-kvinder, som dog fik trafikken til at glide uden de store problemer.

I et andet knudepunkt, krydset Åløkke Allé og Rugårdsvej, tog hjemmeværns-sergent Dennis Hansen det hele fra den humoristiske side.

- Med et smil går det hele lidt lettere. Vi har slet ikke haft problemer, og folk har ikke klaget overhovedet, berettede han, mens han dirigerede både løbere, rulleskøjteløbere og biler gennem krydset.

Ikke brug for sedler

Han og hans andre hjemmeværns-kolleger var udstyret med små sedler, som de kunne dele ud til de største kritikere.

Budskabet: Det er ikke os (hjemmeværnet, red.), der har lagt ruten. Hvis du vil klage, så ring til Odense Kommune.

- Men jeg har slet ikke delt nogle sedler ud. Folk tager det pænt.

Dennis Hansen, til daglig kleinsmed på Lindø, betragtede det som en opgave som alle andre, men måtte alligevel indrømme, at der var lidt mere pres på end eksempelvis, når bilisterne skal sluses ind på p-pladsen til dyrskuet.

Var det ikke.....

Lidt længere nede ad gaden ved væske- og banandepotet efter 25 kilometer var stemningen også god.

- Er det ikke Allan, der kommer dér? Nå nej, han løber jo ikke mere, og han er vist heller ikke helt så mørkhåret, lød det, da italieneren Interrante Calogero kom forbi.

Noget var der nu om snakken, for han kunne på afstand godt ligne den legendariske fynske maratonløber Allan Zachariassen, som i dag løber sine kilometer på Lanzerote.

Selv den måde, Zachariassen løb med hovedet på sned på, mestrede italieneren.

Farten var næsten også som Zachariassen, i sin tid god for 2.15-tider, idet italieneren kom i mål som nr. to på to timer og 16 minutter.

Ventede på sønnen

Noget langsommere var Henning Jensen, hvis mor, Kirsten Jensen, havde taget opstilling i rigtig god tid på Åløkke Allé med skudklart kamera.

- Han kommer nok først om en halv times tid, men så klapper jeg af de andre, mens jeg venter, fortalte Kirsten Jensen fra Tarup.

- Han har før løbet maraton i Hamburg, så han skal nok klare det, sagde hun og spejdede videre efter sønnen.

Klar med en lille én

Noget tidligere på ruten var der også dækket op til familie-træf.

På Enebærvej havde familien Bassett dækket op med både giraføl og morgenbitter for sammen med naboerne at hjælpe et maraton-debuterende familiemedlem godt på vej.

- De havde kun løbet et kvarter, da de kom forbi os, men flere så ud, som om de var tæt på mål, fortalte Paul Bassett.

Mange løbere havde på dette tidligere tidspunkt overskud til at true med at komme igen senere eller bede om en lille én på stedet.

Det blev ved truslerne, og det utraditionelle væskedepot forblev uberørt af maratonløberne.

- Der var mange andre ude på Enebærvej og heppe, og det med øl og morgenbitter fandt vi først på i sidste øjeblik. Vi er klar igen næste år, hvis løbet gentages, forsikrede Paul Bassett.

På en af vejene i den indre by, Kastanievej, som løberne passerede hele to gange, var der også lutter tilfredse miner hos beboerne.

Sådan lød beretningen fra vores udsendte, der har boet på vejen i 15 år.

Alt i alt virkede det, som om byen tog godt imod det store arrangement, som naturligt trak allerflest til målområdet ved Odense Congress Center.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Byens løb med et smil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce