Byens juletræ er på vej til afstressning

Pynten er pillet af juletræet, og de små ekstratræer omkring roden er pillet op. Det store træ bliver løftet op af sin indbyggede fod i brolægningen og bliver på lastbilen kørt til Elmelundskoven. Foto: Ivar Juel Nordentoft

Byens juletræ er på vej til afstressning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Park- og Vej ved Odense Kommune løfter træet op og leverer det til non profit-projekt i Elmelundskoven. Det skal indgå i en meditationshave.

Det ville være sølle, hvis det skulle gå den stolte gran, som indtil torsdag stod strunk og julepyntet på Flakhaven i Odense, som juletræet i HCA-eventyret. Det bliver futtet af under gruekedlen efter et tur på tørreloftet. Men sådan går det ikke odenseanernes juletræ.

Det kommer tilbage til naturen og skoven, hvor foreningen "At danse med livet" får leveret træet i al sin magt og vælde, efter det er løftet fri af den indbyggede juletræsfod på rådhuspladsen.

Træet rummer en masse i sig. Både dekorativt og nyttigt. Det kan skæres op til bænke, borde eller træskulpturer, men det vil være op til foreningen, som er en non profit-organisation, der laver kreative fællesskaber for mennesker med stress. I Elmelundsskoven har foreningen arbejdet på at lave en terapihave, og den får nu sit største træ til dato.

Juletræ i mandala

Juletræet er kappet. Det mødte sin foreløbige skæbne i haven i Tarup 12. november, og blev bugseret til sin stolte placering i brolægningen foran rådhuset. Nu har det udtjent sin rolle her, og stress-organisationen har rakt hånden i vejret og bedt om træet.

I stedet for at blive fyret af som stort brændbart, kan træet få et smukkere endeligt i Elmelunden, hvor det genbruges i en eller anden form. Hvilken er op til foreningen, som glæder sig til at tage imod træet og nu er i gang med at bruge gode kreative kræfter på at finde ud af, hvad grankæmpen kan bruges til.

Stress-projektet bygger på en partnerskabsaftale mellem Park og Vej i Odense og "At danse med livet" og et samarbejde med Elsesminde Produktionsskole, UngOdense, træ-kunstner Simon Møller Andersen og andre frivillige. Der arbejdes lige nu på at skabe en mandala (et symmetrisk meditationsområde) at levende planter og træstammer. Her kommer byens juletræ til at indgå på en eller anden måde.

Byens juletræ er på vej til afstressning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce