Byens Højskole i Odense: Åbent hus med en lang ønskeseddel

Nogle har allerede været forbi med blandt andet bestik og tallerkener, men meget mangler endnu, før Byens Højskole for eksempel kan invitere til langbordsmiddag. Derfor opfordrer højskolen til - i forbindelse med lørdagens åbent hus - at se efter i gemmerne, om man har noget, der kan undværes. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Byens Højskole i Odense: Åbent hus med en lang ønskeseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I tråd med Byens Højskoles bæredygtige fundament køber de ikke selv hverken borde, stole eller kaffekopper. De håber til gengæld, at gæsterne til højskolens åbne hus vil tage ting med.

De kalder det et omvendt loppemarked. For der er ingen planer om, at man går derfra med favnen fuld. Til gengæld er håbet, at hænderne bærer på gode sager ved ankomst - og at sagerne får lov at blive.

Lørdag den 11. august inviterer den nystartede Byens Højskole indenfor til første kig og åbent hus i de nye lokaler i det tidligere Fyns Forsamlingshus.

- Men da vi har været hjemløse indtil nu, har vi hverken møbler, kaffekopper eller klaver, fortæller Claus Brandstrup, der er højskolens idémand og forstander.

- Vi vil gerne vise vores lokaler frem og byde på en kop kaffe. Vi har dog det problem, at vi ikke har kopper at servere kaffen i, så dem må gæsterne selv tage med. Og de skal helst lade dem stå, når de går igen, opfordrer han.

- Vi har brug for alt, og da vi forventer mange gæster, har vi brug for meget af det hele.

De første tyvstarts-leveringer af tallerkener, glas og skåle står i kasser og venter på udpakning, men der er endnu lang vej, til højskolen er møbleret og klar til for eksempel langbordsmiddage.

Tingene er der et sted

Og udefrakommende hjælp er der brug for, idet Claus Brandstrup og resten af højskolebanden har placeret et særligt benspænd i tråd med stedets bæredygtige tankegang.

- Vi køber ikke noget nyt til Byens Højskole. Og det gør vi ikke ud fra den tese, at tingene er der - et sted - i forvejen. Og så har vi heller ingen penge, konstaterer han.

- Så forhåbentlig kommer der nogle op ad trappen med både borde og stole. Vi ønsker os alt.

Ud over Brandstrup vil også bestyrelsen og nogle af stedets frivillige være klar til snak, til rundvisning og fortællinger om huset og programmet, der for alvor tager fart i september.

Højskolens åbne hus strækker sig fra klokken 10 til 15 lørdag den 11. august.

Byens Højskole i Odense: Åbent hus med en lang ønskeseddel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce