Polak varetægtsfængslet, indtil han kan udleveres til Polen, hvor han mangler at afsone fire domme på i alt fem års varighed
Odense: Det er nok næppe de varme nationalistiske følelser, der vælter op i en polsk mand midt i 40’erne, når han om kort tid vender tilbage til sit fædreland.

Forleden blev han varetægtsfængslet indtil den 4. marts - ikke fordi han som sådan har gjort noget forkert i Danmark, men han blev anholdt i forbindelse med, at hans kone søndag eftermiddag blev taget som butikstyv i Odense med en såkaldt russertaske med adskillige stjålne varer.

Manden røg med i anholdelsen og under afhøring på politigården gik det op for politiet, at foran dem sad en mand efterlyst i Polen for ikke at have afsonet sin straf.

Eller rettere straffe i flertal, for manden har fire domme i Polen på i alt over fem års varighed, og dem har han tilsyneladende ikke haft lyst til at afsone og er derfor flygtet ud af landet - til blandt andet Danmark.

Indtil videre sidder han varetægtsfængslet i Danmark og de polske myndigheder har så 10 dage til at anmode om at få ham udleveret.

Når anmodningen kommer skal manden igen i retten, så man i retsmødet kan vurdere, om betingelserne for en udlevering i henhold til Schengen-samarbejdet er opfyldt.

Kommer de polske myndigheder ikke med en anmodning kan de danske myndigheder kun gøre én ting: Løslade manden.

Og konen? Hun slap med en advarsel og blev løsladt efter afhøring.
  • Fyens Stiftstidende