Videoovervågning i bus viser ingen farlig episode i Frederiksgade, som beskrevet af cyklist i forrige uge

Det skriver busselskabet Keolis i et internt nyhedsbrev

Odense: "Så blev det min tur til at blive ramt af en bus på Frederiksgade", skrev cyklist Anja Knudsen tirsdag den 1. marts på Facebook-siden "Med livet som indsats - på cykel i Frederiksgade".

Episoden blev samme dag omtalt i flere lokale medier, herunder også på Fyens.dk og i Fyens Stiftstidende dagen efter. Men i et internt nyhedsbrev fra busselskabet Keolis, der leverer busdrift til Fynbus, rejses der nu tvivl om episoden.

Avisen er kommet i besiddelse af det interne nyhedsbrev fra en kilde i Keolis.

"Det er muligt Anja Nielsen har været ude for en episode, men det er bare ikke på tid og sted som beskrevet i avisen", skriver busselskabet i nyhedsbrevet.

Videoovervågning viser intet

Anja Knudsen beskrev, hvordan en specifik bus - rute 83 - kl. 7.42 1. marts ramte hendes fordæk, og hvordan hun selv og fire andre cyklister måtte hoppe op på fortovet for at undgå bussen.

Hun beskrev også efterfølgende over for Fyens.dk, at der mellem en af cyklisterne og buschaufføren angiveligt havde været en dialog, efter cyklisten var kørt op på siden af bussen. Chaufføren skulle bl.a. have begrundet sin kørsel med, at hun havde en køreplan, hun skulle overholde.

Keolis rejser dog tvivl om det samlede forløb i nyhedsbrevet. Selskabet har gennemset overvågningsvideoen fra den konkrete bus den pågældende morgen, og den viser intet, der bekræfter, at der skulle have været en farlig situation.

"... videoen viste den nok mest perfekte kørsel under smalle forhold", skriver Keolis og tilføjer også: "Der var heller ikke nogen som kom op og konfronterede chaufføren med nogen episode".

Må ikke udlevere videoen

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Keolis for at få en uddybende kommentar og for at bede om lov til at se videomaterialet.

Busselskabet henviser til Fynbus, og her har man også gennemset videoen. Kommunikationchef i Fynbus, Martin Krogh, bekræfter, at videoen viser det, Keolis har beskrevet i sit nyhedsbrev.

Persondataloven gør dog, at Fynbus ikke må lade Fyens.dk se videoen, oplyser han.

- Jeg kan ikke vide, hvad hun har set eller oplevet. Men nu har vi sammenlignet med de data, vi har, og der kan vi se, at der med den pågældende bus ikke er sket det, som har været beskrevet, siger Martin Krogh.

Fastholder at bus rørte dæk

Fyens.dk har præsenteret Anja Knudsen for hovedpointerne i brevet. Hun fastholder, at der var en episode den tirsdag morgen:

- Jeg blev snittet på fordækket af en bus i Frederiksgade, det ligger fast, siger hun.

- Om det så var det busnummer, bliver jeg selvfølgelig i tvivl om, når de siger sådan, tilføjer hun.

Om den efterfølgende dialog med buschaufføren siger hun, at hun ikke med sikkerhed kan sige, om den har fundet sted: - Jeg overhørte ikke selv samtalen, men det var det, der blev sagt af en af de andre cyklister.

Martin Krogh fra Fynbus vil ikke afvise, at der kan have været tale om en anden bus end den, Anja Knuden først troede.

- Men vi har ikke har fået nogen tilbagemelding om, at en sådan episode skulle være foregået, siger han.

Anja Knudsen understreger, at hendes ærinde med at fortælle, hvad hun oplevede, ikke har været at rejse kritik af den konkrete chauffør, men at bidrage til debatten om trafikforholdene i den tæt trafikerede Frederiksgade.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
24
Fra maj: 70 busser fjernes fra Frederiksgade

Fra maj: 70 busser fjernes fra Frederiksgade

3
Lysreguleret løsning kan være på vej i Frederiksgade

Lysreguleret løsning kan være på vej i Frederiksgade

12
Nu kun 30 km/t i Frederiksgade

Nu kun 30 km/t i Frederiksgade