Bugnende barselsfond er en hjælp

Det tog kun et par timer for byrådet at forhandle sig frem til et forlig om budgettet for 2016 og efterfølgende år. Her er borgmester Anker Boye (S) og Venstre-folkene, rådmand Jane Jegind og Mark Grossmann klar til at skrive under.

Bugnende barselsfond er en hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre barslende blandt de kommunalt ansatte plus ny god buskontrakt betaler velfærdsydelser

Odense: Færre nyfødte er ikke tegn på en kommune og et samfund i udvikling, men der kan godt være nogle afledte virkninger, som hjælper på økonomien. I Odense Kommune er der i hvert fald en central barselsfond, som bugner mere end nødvendigt.

Herfra tages der nu penge, som sammen med andre såkaldte omprioriteringer betyder, at Økonomiudvalget i 2016 og efterfølgende år kan levere 10 millioner kroner årligt til de fælles velfærdsområder: skoler, udsatte børn og ældre.

By- og Kulturudvalget har økonomisk fået en noget mere fordelagtig kontrakt på buskørslen, der over fire år bliver 49 millioner kroner billigere.

De penge går også til velfærdsydelser.

De tre øvrige udvalg, Børn- og Unge, Ældre-og Handicap og Beskæftigelses- og Socialudvalget skal ikke i 2016 og i overslagsårene finde penge, som de skal levere tilbage til den fælles kasse.

Fokus skal give seks mio. kr.

I det budgetforlig, som byrådet i enighed har indgået, skal der under overskriften "fokuseret indsats" findes seks millioner kroner. I embedsmandssprog hedder det:

"Forligspartierne er enige om at omprioritere ressourcerne vedrørende de tværgående stabe - Bæredygtighedssekretariatet, Center for Civilsamfund og Velfærdsudvikling samt Center for Velfærdsteknologi. Seks millioner kroner eller halvdelen af budgettet følger ikke med".

En mere enkel måde at formulere det på ville være:

"Der skal spares seks millioner kroner på tværgående stabe".

Næste år har et enigt byråd besluttet at snuppe 55,4 millioner kroner i kassen for at kunne give ekstra millioner til velfærdsområderne.

I de efterfølgende år er det kun mindre beløb, der tages i den pengekasse, som kun får det bedre, hvis den voldsomt høje arbejdsløshed i Odense falder.

Bugnende barselsfond er en hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce