Efter næsten fem timers budgetdebat i byrådssalen på rådhuset i Odense endte debatten onsdag aften med scener, der kunne vække mindelser om parlamentariske forsamlinger under helt andre himmelstrøg.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) forsøgte at afslutte mødet med en besked om, at partier, der ikke på forhånd vil afvise at forhøje skatten en gang til, var velkomne til forhandlinger på rådhuset torsdag middag.

Og det fik den blå blok op i det røde felt.

- De gjorde det sidste år, og nu gør de det igen. Holder os ude ved ikke engang at invitere os til at lægge vores budgetforslag frem. Bortset fra sidste år har vi altid gjort det sådan i Odense, at alle partier bliver inviteret ind og kan præsentere deres forslag. men det ønsker partierne bag skattestigningen ikke, sagde en vred Jane Jegind (V) efter mødet.

Flere gange forsøgte Steen Møller (K) at få borgmesteren til at sige direkte, at han ikke ønskede den blå fløj med til forhandlingerne, men selv om borgmesteren svarede på tre forskellige måder, var meldingen den samme: Det er partierne bag skattestigningen, der er inviteret i første omgang.

Og den konservative spidskandidat Søren Windell, der ikke er valgt ind og på grund af et møde i Cityforeningen måtte følge den sidste del af budgetbehandlingen derhjemme via web-tv, var også rystet.

- Jeg håber, at et nyt byråd vil lægge denne blokpolitik bag sig. Det er Odense ikke tjent med, sagde han.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
5
Odense: Dyb budgetkløft mellem rød og blå

Odense: Dyb budgetkløft mellem rød og blå

11
Odense: Skattestigning maler budgetforlig rødt

Odense: Skattestigning maler budgetforlig rødt

1
Odenses budgetforhandlinger: Talestreger fra talerne

Odenses budgetforhandlinger: Talestreger fra talerne