Odense Kommune er nødt til at tage penge fra kommunens kasse for at få budgettet for 2016 til at hænge sammen. Budgettet forventes at falde på plads i dag.

Forhandlingerne om næste års budget i Odense gik torsdag ved middagstid ind i den afgørende fase.

Med det samme stod det klart, at Odense Byråd skal tage penge i kassen for at få især budgettet for 2016 til at hænge sammen.

I det første oplæg, som netop er præsenteret for politikerne, skal der findes godt 55 millioner kroner i kassen.

Forældre og lærere i folkeskolen skal imidlertid ikke glæde sig for tidligt. I førsteudkastet er der i 2016 sat 10 millioner kroner af. Et beløb, der i de kommende år stiger til 15 millioner kroner. Med andre ord milevidt fra de beløb, som både forældre og Børn- og Ungeforvaltningen mener er nødvendige for at rette op på skolernes pressede økonomi.

Den såkaldte ældremilliard fra staten udgør i Odense 35,4 millioner kroner, men de penge er gået ind i den store kasse. Nu lægges der op til, at 22 millioner kroner næste år føres tilbage, så en del af de ekstraordinære indsatser for ældre kan fortsætte.

Budgettet ventes at falde på plads senere torsdag.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Skole-millioner kaldes et mini-skridt

Skole-millioner kaldes et mini-skridt

5
To timers forhandling: Historisk hurtigt budgetforlig i Odense

To timers forhandling: Historisk hurtigt budgetforlig i Odense