Bud på byrum langs letbanen

En letbane består af mere end spor og vogne. Rundt omkring i de europæiske letbanebyer ser man, hvordan byerne samtidig har fået et generelt ansigtsløft langs letbaneruten. Dette billede er fra den centrale bymidte i Nottingham, England, som ser helt anderledes ud i dag i forhold til før etableringen af byens letbane, som åbnede i 2004. En udvidelse med en etape to af letbanesystemet i Nottingham blev indviet sidste år. Arkivfoto: Rune H. Blichfeldt

Bud på byrum langs letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Letbane holder infodag for firmaer, der ønsker at byde på at lave byrummet langs letbanen

[b]Odense:[/b] Den kommende letbane i Odense består af mere end spor og vogne.

Projektet rummer også en række nye byrum samt cykelstier, vejbaner og fortove langs hele den 14,4 kilometer lange rute fra Tarup til Hjallese via bymidten og det store handelsområde ved Rosengårdcentret i Odense SØ.

Jagten på det firma, der skal stå for det arbejde, gik i gang i december, og torsdag den 21. januar inviteres de mulige bydere på opgaven til en infodag hos Odense Letbane.

Arrangementet holdes i Odense Congress Center og skal sikre, at alle kan få den nødvendige information for at kunne søge om at blive prækvalificeret til at byde på opgaven.

- Jeg håber, at mange vil bruge industridagen til at sætte sig mere ind i, hvad de har mulighed for at deltage i. Det handler jo både om at flytte veje og fortove, men også om at skabe nogle helt nye byrum i Odense, lyder det fra letbanedirektør Mogens Hagels-kær i en pressemeddelelse fra Odense Letbane.

Størst mulig konkurrence

Han forklarer, at letbanens - og byens interesse - er at opnå størst mulig konkurrence.

- Vi har gjort os umage med at inddele entrepriserne på en måde, så der skabes den bedst mulige konkurrence på arbejdet, som går forud for skinner, master og letbanevognene.

Ansøgningsfrist er onsdag 3. februar klokken 12.

Hvem, der i sidste ende skal stå for den store byggeopgave, bliver afgjort inden for et halvt års tid.

20.000 granitsten i udbud

Ud over de syv entrepriser omkring anlæg af nye byrum udbydes en selvstændig kontrakt på at levere såkaldte bordursten. Det er store granitkantsten, som skal markere afgrænsningen af letbanearealet.

Det forventes, at der skal bruges omkring 20.000 bordursten i alt, som skal have en ensartet kvalitet og derfor komme fra det samme granitbrud.

Prækvalifikationen på dette udbud er også i gang, og deadline for at søge om at blive prækvalificeret til den del er torsdag 22. januar klokken 12. Aftalen om at levere bordursten er dog ikke på programmet på infodagen den 21. januar, da der er tale om en særleverance, oplyser Odense Letbane.

Bud på byrum langs letbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce