Bryggeriet Flakhaven i gære

Gitte Redder overvåger, at det går rigtigt for sig, da bryggeriet i går kom på plads i hendes og mandens nye satsning, Bryggeriet på Flakhaven. Rådhuset har fået både en tilgængelig kælder og i januar bliver det en kæmpeattraktion. FOTO:KIM RUNE

Bryggeriet Flakhaven i gære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

nyskabelse: Hereford går over gaden med to etagers bryggeri i rådhuskælderen

CENTRUM: - Vi har en dampkompressor stående i Billund Lufthavn, og der mangler toldpapirer. De kan ikke få den ud, og vi skal altså have den ind, siger Kirsten Redder, gift med Jørgen Pedersen. De to driver Hereford Beefstouw på Flakhaven, og om kort tid kan de føje flere titler på visitkortet.

Brygmester og bryggeriejer. I går kom parret en del tættere åbningen af deres kæmpeprojekt i hjørnet af rådhuset på Flakhaven.

Indtil i går har der bare været almindelige håndværkere med en masser ualmindeligt arbejde i gang.

For når man skal skære i et fundament fra to århundreder siden og arbejde sig gennem bombesikret beton med stålarmering i megadimensioner, er der mange overraskelser hen ad vejen. Et års tid har ombyggeriet og etagegennembruddet ned til kælderen været i gang.

Bryggeriet fra Ungarn

I går oprandt dagen, hvor drømmene materialiserede sig. Lagertanke og tryktanke i rustfrit stål landede ved siden af byens juletræ på rådhuspladsen, og de fornemme kobberbryg-kar arriverede på lastvognstoget fra Ungarn.

Den ungarske mikrobryggeri-specialist Lewis Harsanyi har været på besøg i Odense for lang tid siden, og sammen med en ingeniør er forholdene blevet undersøgt og målt op, så det i princippet blot er at få alt grejet på plads, loddet og skruet sammen og så brygge lød.

Med sig fra Ungarn har Lewis ikke blot de flotte kobberkar og tankene. Også alt det, der skal til for at sætte tingene sammen fra første bryg i kælderen til fadølshanerne i baren i stueetagen har han med sig.

Intet skulle være overladt til tilfældighederne, men hele tiden er der ting at tage stilling til for Kirsten og Jørgen denne dag, hvor puslespillet skal samles rigtigt og i den rigtige rækkefølge. Når først lagertankene er rykket ind, kan de ikke komme ud igen. Og sådan er det med mange andre detaljer.

Næsten gældfri

- Jo, det er stressende. Jo, man spekulerer over tingene, når man skal falde i søvn. Jo, man spørger sig, hvorfor vi har kastet os ud i det her netop, som vi kører en fornuftig og snart gældfri forretning.

- Svaret er vel bare, at vi ikke kan lade være. Det er en kolossal udfordring og en kæmpemulighed for at skabe noget aldeles unikt i Odense, siger Kirsten Redder.

Dampkompressoren bliver importeret og fortoldet af forretningsforbindelser med den rigtige toldgodkendelse.

Udskænkning i januar

- Og midt i januar skal vi nok være klar til at skænke det første glas øl brygget lige her på Flakhaven. Vi har entusiasmen og troen på det, og uden kunne vi ikke have gennemført det til der, hvor vi er nu, siger hun.

130 gæster vil der maksimalt kunne være i bryggeriet ad gangen. I kælderens slyngelstue, hvor man kan beundre dimensionerne i rådhusets fundament og i stueetagen, hvor man kan nyde udsigten til pladsen, Vestergade, de store kobberkar, kunstneren Peter Stuhrs stærkt originale farver og udsmykning.

Og selvfølgelig alle de glade mennesker, der også har bevilget sig en pause med øl, frokost, smørrebrød, en tysk pølse eller barbecue.
Tankene til opbevaring af øllet måtte først indenfor, da arbejdet med at etablere bryggeriet i rådhuset blev indledt. Forud er gået et års byggeri med originale ideer, etagegennembrud, kunstnerisk udsmykning og en del ivesterede millioner. FOTO:KIM RUNE
Tankene til opbevaring af øllet måtte først indenfor, da arbejdet med at etablere bryggeriet i rådhuset blev indledt. Forud er gået et års byggeri med originale ideer, etagegennembrud, kunstnerisk udsmykning og en del ivesterede millioner. FOTO:KIM RUNE

Bryggeriet Flakhaven i gære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce