Brudeceremoni på Flakhaven på næste lørdag
ODENSE: Da Marie Agathe Odile Cavallier den 24. maj i år gik op ad kirkegulvet for at blive viet til prins Joachim, var et af de store spørgsmål, hvordan brudebuketten så ud. Og da fik Linda Hansen fra blomsterfestivalen en idé.

- Jeg sagde dengang, at brudebuketten, eller en der ligner, skal have en central rolle i blomsterfestivalen, og det får den, siger Linda Hansen, festivalchef.

Det viste sig, at bruden, der fik prinsen og navnet H.K.H. Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat, havde en brudebuket, fyldt med små sarte cremefarvede roser, hvide franske liljer og pistacegrønt.

Traditionens liljer

De hvide liljer var valgt, fordi prinsens mormor, dronning Ingrid, bar hvide liljer i sin brudebuket, da hun nøjagtig 73 år tidligere blev viet til den daværende kronprins Frederik.

Maries brudebuket indeholdt desuden vinterbyg fra Schackenborgs marker og myrteblomster fra de over 200 år gamle myrter fra Fredensborg Slot.

Myrterne har alle de kongelige brudebuketter indeholdt siden 1935.

Par der giftes lørdag

Kort efter brylluppet efterlyste festivalen i disse spalter unge par, der havde planer om at blive gift den lørdag, hvor der er blomsterfestival.

Elleve brude får hver en tro kopi af Maries brudebuket.

Fem blomsterbutikker donerer en eller flere buketter, og resten bindes af Dalum Uddannelses Centers binderiafdeling.

Buketterne overrækkes ved en lille ceremoni på Flakhaven lørdag klokken 10. Og så foreviges brudeparrene med deres blomsterbinder.
  • Fyens Stiftstidende