Broforsinkelse udløser politisk slagsmål

Broen over Odense Kanal skal gøre ringvejen omkring Odense, den såkaldte ring 2, komplet. Dermed vil mange biler spare en tur ind gennem midtbyen, og den trafikreduktion er forudsætningen for de store omlægninger, der er planlagt. Blandt andet lukningen af Thomas B. Thriges Gade. Men nu bliver broen forsinket i to år, så den først vil stå klar i år 2014.Grafik: Mikkel Damsgaard

Broforsinkelse udløser politisk slagsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- At pelse mig er helt ude i skoven, siger rådmand Anker Boye (S) om kritik fra Venstre og Konservative

ODENSE: Kampen om at frasige sig ansvaret for, at broen over Odense Kanal bliver to år forsinket og først vil stå klar i år 2014, er i fuld gang.

Forsinkelsen får store konsekvenser for alle de planer, der er for Odense de kommende år, og derfor er det langt fra nogen vindersag. Venstre og Konservative står allerede klar med øksen højt hævet over by- og kulturforvaltningen, som Anker Boye (S) er rådmand for.

- Vi ser frem til den redegørelse, vi nu har bedt Anker Boye om at komme med i by- og kulturudvalget, siger Steen Møller (K).

- Der er ingen undskyldning for en udskydelse på to år, som jeg kan se det, siger Lars Christian Lilleholt (V).

Rådmand: Ikke min skyld

Anker Boye afviser dog at påtage sig ansvaret for forsinkelsen.

Han siger, at hans forvaltningsdirektør Søren Bonde Hansen har oplyst, at tidsplanen er lavet "i fuld forståelse med borgmesterforvaltningen", altså Jan Boyes (K) afdeling.

- Jeg har spurgt direktøren, om nogen hos os har siddet på hænderne eller sovet i timen, og det har jeg fået oplyst ikke er tilfældet, siger Anker Boye, der ikke vil uddybe årsagen til forsinkelsen yderligere, men i stedet henviser til direktør Søren Bonde Hansen for en uddybende forklaring på, hvad der er årsag til de to års forsinkelse. Ham var det i går ikke muligt at få fat i.

- Jeg kan ikke holde øje med, hvad alle laver. At pelse mig for den her forsinkelse er helt ude i skoven, siger Anker Boye.

Afviser forklaring

Både Lars Christian Lilleholt og Steen Møller siger, at rådmanden til dem har forklaret, at han har afventet et politisk signal fra Christiansborg om et eventuelt statsligt tilskud til broen. En forklaring de slet ikke forstår.

- Vi satte pengene af til kanalforbindelsen i byrådet i september måned, og signalet var entydigt: Nemlig at vi ikke ville vente på et eventuelt statsligt tilskud, men at den kanalforbindelse skal bygges nu, så den forklaring holder ikke, siger Steen Møller.

Enhedslistens Per Berga Rasmussen siger, at han ikke vil placere et ansvar, før han har set redegørelsen om sagen, som by- og kulturudvalget nu har bedt om.

- At gøre nogen til skurk inden da er usagligt og ren valgkamp, siger han.

Broforsinkelse udløser politisk slagsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce