Nogle af de marokkanske kunstværker, der skulle være klar i fredags, er stadig ikke dukket op i Odense

Det er nok ikke en situation, nogle udstillere ønsker at komme i: At værkerne, man har lånt, ikke når frem, til den rigtige dato.

Ikke desto mindre er det, hvad der sker for Brandts 13 for tiden.

Fredag åbnede udstillingen Merchants of Dreams, som en del af tre udstillinger i lokalerne for samtidskunst i Jernbanegade 13 i Odense.

Men ti af værkerne nåede ikke frem, lyder det fra kommunikationsansvarlig Tine Jørgensen.

- Vi er beklageligvis løbet ind i nogle udfordringer med udstillingen. Nogle få værker bliver desværre holdt tilbage af myndighederne i Marokko, forklarer hun, der kalder situationen "rigtig træls".

- Vi er meget kede af det, og vi har ellers været ude i ekstraordinær god tid for at få fat på værkerne og ordne transporten. Men vi kan desværre ikke gøre noget, når myndighederne dernede vælger at holde transporten tilbage. Så kan vi blot afvente, lyder den ærgerlige melding fra museet.

Forhåbningen er, at kunstværkerne lander i Danmark, så de kan være oppe at hænge fra på onsdag.

I mellemtiden har Brandts forsøgts redde udstilling, så godt det har kunnet lade sig gøre.

- Hovedparten af værkerne kan selvfølgelig stadig opleves, og vi har desuden installeret et par ekstra videoværker midlertidigt for at fylde pladsen ud. Så der er stadig en masse at opleve på udstillingen, siger Tine Jørgensen, der i forvejen måtte indlede udstillingen med meddelelse om, at en af de morakkanske kunstnere var blevet dræbt ved et terrorangreb i Afrika tidligere på måneden.

Udstillingen har åbent i dag.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.