Brandstiftersag: Politiet kigger på to mænd efter video-visning


Brandstiftersag: Politiet kigger på to mænd efter video-visning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har efter mandagens offentliggørelse af billeder af en formodet brandstifter i Odense fået 10-11 henvendelser, men håber stadig på at høre fra flere, som kan genkende manden på videoen.

Fyns Politi kigger lige nu på to mænd, som kan være interessante i forbindelse med de mange påsatte brande, som det seneste års tid har hærget Odense.

I alt har politiet siden offentliggørelsen af to overvågningsvideoer og et stillfoto mandag fået 10-11 henvendelser. Heraf er i hvert fald de fem interessante, og to af dem er Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet tirsdag i gang med at efterforske. Men det betyder ikke, at politiet står foran en konkret anholdelse af en mulig brandstifter.

- Vi kan jo ikke bare køre ud og hente folk, fordi fru Jensen mener, det er den og den person. Vi skal også have nogle konkrete beviser at kunne løfte bevisbyrden med, forklarer Henrik Justesen, chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet.

20 påsatte brande

Gennem det seneste år har der været 20 påsatte brande, og ved cirka halvdelen af dem er branden opstået på samme måde, og dermed formentlig også antændt af den samme gerningsmand.

Brandene tæller blandt andet Restaurant Carlslund, Odense Roklub, en spejderhytte i Fruens Bøge, og senest Bondestuen.

Overvågningsvideoerne stammer fra et område nær Dyrup Kirke, hvor der i december også var påsatte brande.

- Det, der gør de to personer interessante at kigge på, er, at det er nogen, vi andre også har hørt om tidligere, så derfor skal vi se dem efter i sømmene, siger Henrik Justesen.

Med offentliggørelsen af overvågningsvideoerne håber politiet at få henvendelser fra borgere, som kan genkende den person, som ses luske rundt omkring FKS-Hallen i tidsrummet lige inden den påsatte brand på et skur ved Dyrup Kirke.

- Skal jeg være helt ærlig, havde jeg troet, der ville komme flere henvendelser. Men jeg tror stadig på, at der kommer henvendelser om tip, vi kan arbejde videre med. Enhver henvendelse er vi glade for, siger Henrik Justesen.

Fakta
- Vi er meget afhængige af hjælp fra borgerne, appellerer Henrik Justesen.

Intet dna-gennembrud

I forbindelse med branden på skuret ved Dyrup Kirke blev der fundet en dunk med en tekst skrevet med tusch. Dunken er sendt ind til retsgenetisk institut for at sikre fingeraftryk og dna-spor.

- Dunken har endnu ikke rigtig givet noget dna-mæssigt andet end, at de kan sige, dna'et stammer fra en mand. Men det behøver jo ikke være gerningsmandens dna, for det kan være dna fra ham, som har købt dunken, hvis den har været stjålet, erkender Henrik Justesen.

Politiet efterlyser derfor stadig henvendelser fra folk, som mener at kunne genkende manden på overvågningsvideoerne.

- Vi er meget afhængige af hjælp fra borgerne, appellerer Henrik Justesen.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Brandstiftersag: Politiet kigger på to mænd efter video-visning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce