Brandstation iBolbro lukkes


Brandstation iBolbro lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDRYKNING: Brandvæsenet vil lukke hjælpestation. Politikere skal vurdere beredskabet

ODENSE: Den kun otte år gamle hjælpebrandstation på Møllemarksvej iBolbro bliver formentlig lukket.

Det er i hvert fald oplægget fra Odense Brandvæsen, når byrådet i løbet af året skal tage stilling til en helt ny beredskabsplan for kommunen.

- Stationen skal fungere som hjælpestation, hvis vi har flere slukningstog på gaden på én gang. Men reelt har vi kun haft brug for den to-tre gange i den tid, vi har haft den, og selv om den stadig fungerer, så er den budgetmæssigt nedlagt, siger Peter Staunstrup, beredskabschef hos Odense Brandvæsen.

De to køretøjer i Bolbro, en slukningsvogn og en tankvogn, betjenes af deltidsbrandfolk, der ifølge kravene skal kunne rykke ud fra stationen på fem minutter.

På hovedbrandstationen påÅsumvej i den anden ende af byen er fastansatte brandfolk dog klar til døgnet rundt at rykke ud inden for et minut med første slukningstog.

Fremme på samme tid

- Og i praksis viser det sig, at vi altid kan være i Bolbro inden for de fem minutter, som det tager at få sendt mandskabet ud fra Møllemarksvej, siger Peter Staunstrup.

Derfor frygter beredskabs-chefen heller ikke, at det vil gå ud over udrykningstiderne i den vestlige del af kommunen, hvis stationen nedlægges.

- Nu går vi i gang med at lave en risikovurdering, som politikerne så må tage stilling til, siger Staunstrup.

Den vurdering vil blandt andet tage hensyn til brandfarlige virksomheder, og hvor tæt bebyggelsen er.

Der hvor der ifølge brandvæsenet kunne opstå et problem, er hvis der er flere slukningstog på gaden på én gang.

Når første slukningstog rykker ud fra Åsumvej, indkaldes der automatisk mandskab til andet slukningstog, der ligesom i Bolbro er bemandet med deltidsbrandfolk.

Og for at kunne rykke så hurtigt ud som muligt, bliver der indkaldt langt flere deltidsbrandmænd, end der er brug for, så man fylder op med de hurtigste.

Det betyder samtidig, at tredje slukningstog stort set er klar til rykke ud inden for et minut, hvis også andet slukningstog må køre ud.

For at holde deltidsbrandmændene i Bolbro i form har brandvæsenet hidtil kaldt dem ind til brande i containere, biler og træer, hvor der ikke umiddelbart er fare for, at brandene kan true bygninger eller mennesker.

Opgaver som man normalt ville lade folkene fra Åsumvej klare.

Hvis byrådet er enige i at nedlægge stationen i Bolbro, og Beredskabsstyrelsen også siger god for det, så bliver stationen nedlagt til næste år.

Brandstation iBolbro lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce