Brandfolk rykker hurtigere ud

Traditionen tro startede nytåret for de mange brandfolk og frivillige med en omgang gule ærter efter parolen på hovedstationen i Bolbro. Og de brandfolk, der ved starten af parolen måtte rykke ud til en skorstensbrand, nåede også tilbage, mens ærterne var varme. De gik kun glip af de mange taler.
Foto: Robert Wengler

Brandfolk rykker hurtigere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den vestlige del af kommunen kommer Brandvæsnet nu hurtigere efter åbningen af døgnbemandet station i Bolbro

Odense: Bor du i den vestlige del af kommunen, så kan du regne med at få besøg af Odense Brandvæsen to et halvt minut hurtigere end i 2008, hvis alarmen lyder.

Det er den direkte konsekvens af åbningen af brandvæsnets døgnbemandede hjælpestation på Møllemarksvej i Bolbro i januar sidste år.

- Vi kan se, at vi i forhold til 2008 er to et halvt minut hurtigere fremme. Det lyder måske ikke af så meget, men det gør en stor forskel i forhold til, hvor meget en brand kan nå at udvikle sig, siger leder af den operative afdeling ved Odense Brandvæsen, beredskabsinspektør Carsten Olsen.

Hvor brandfolkene i 2008 i gennemsnit var fremme ni minutter efter, alarmopkaldet indløb, var de i tredje kvartal nede på blot at bruge seks et halvt minut.

Og hos Odense Brandvæsen glæder man sig.

- Det er virkelig en forbedring i beredskabet for borgerne i den vestlige del og det kan endda blive endnu bedre, når stationen i foråret får en ny motorsprøjte med mere kraft, siger konstitueret chef for Odense Brandvæsen, Mogens Bjerregaard.

Og det er ikke kun udrykningstiderne, der går den rigtige vej for brandvæsnet lige nu. Da man i går holdt nytårsparole på hovedstationen var det med en nyhed om, at 2009 kun bød på 1166 udrykninger mod 1232 året før.

Brandfolk rykker hurtigere ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce