Brandfolk er ikke hurtige nok


Brandfolk er ikke hurtige nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

112: Odense Brandvæsen overholder loven, men klarede ikke egne krav til udrykning
ODENSE: Selv omOdense Brandvæsen ved en øvelse torsdag eftermiddag beviste, at de kan rykke ud til den tid, som beredskabsloven foreskriver det, så var be- redskabschef Peter Staunstrup ikke helt tilfreds efter øvelsen.

- Vi kunne sagtens holde os inden for de tider, som loven siger, vi skal, men desværre havde vi lidt proble-mer med at klare vores egne interne krav, siger Peter Staunstrup.

Ved øvelsen, der var uvars-let og foregik med tre alarmer mellem klokken 13 og 14, skulle tre sluknings- tog med både faste brandfolk og deltidsbrandmænd rykke ud.

Ud på et minut

Det første slukningshold med faste brandfolk, der er stationeret døgnet rundt på ho-vedbrandstationen på Åsum-vej, rykkede efter planen ud, inden der var gået et minut, fra alarmen gik.

Værre gik det med de næste to slukningstog med deltidsbrandmændene, hvor brandvæsnet har et internt krav på fem minutter.

- Vores deltidsbrandmænd er udvalgt efter, at de bor forholdsvis tæt på stationen. Men der er jo ikke så mange arbejdspladser her omkring, så de arbejder mange steder i byen.

Derfor kunne deltidsbrandmændene ikke nå at smide, hvad de havde i hænder, nå til stationen og rykke ud indenfor fem minutter, efter at alarmen var gået.

Udrykningen blev overskredet med nogle minutter, men holdt sig inden for lovkravene på 10 minutter for en brand i tæt byggeri (boligblokke og byejendomme, red.) og 15 minutter for spredt byggeri (villakvarterer mv. red.)

- Men nu fik vi set, at der er nogle ting, der skal rettes, og det gør vi, siger Peter Staunstrup.

Kalder flere ind

Behovet for at indkalde så mange ekstra folk, som det skete torsdag, opstår dog ifølge Peter Staunstrup yderst sjældent.

- Og vi sørger altid for at kalde flere folk ind, end vi skal bruge, så vi kan rykke ud, så snart der er mandskab nok.

Alle tre slukningstog, med knap 20 mand, rykkede ud til et par adresser i Havnegade, hvor de så viste, at de kunne betjene udstyret.

Og den del klarede de uden problemer.

Brandfolkenes hurtighed testes flere gange årligt.

Brandfolk er ikke hurtige nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce