Fyns Politi anbefaler at folk, der opholder eller bor i området omkring Skibhusene og Havekolonien Bogø holder sig indendøre samt lukker døre, vinduer og slukker ventilationen.

Røgen fra en kraftig brand i miljøvirksomhed på Odense Havn er sundhedsskadelig ved indånding.

Brand ved Marius Pedersen på Odense Havn

Der udbrød søndag lidt før klokken 17 brand hos H.J. Hansen på Odense Havn. Ilden udviklede en del kraftig røg, og Fyns Politi advarede om, at røgen kunne være sundhedsskadelig. Video: Jesper Friesmand.

Beredskab Fyn og Fyns Politi er til stede på Odense Havn ved Miljøvirksomhed Marius Pedersen. Lige op ad virksomhedens genbrugslager står plasticmateriale i flammer, der udvikler sort, kraftig røg.

Odense Brandvæsen er i færd med at slukke ilden.

Ifølge Fyns Politi er røgen sundhedsskadelig ved indånding, derfor anbefaler de folk, der opholder eller bor i området omkring Skibhusene og Havekolonien Bogø at holde sig indendøre samt lukker døre, vinduer og slukke ventilation. Det er i disse områder, røgen blæser ind over.

Se Fyn Politis opdateringer om branden her.

Forkert oplysning

Den første melding Fyns Politi fik, ved anmeldelse af branden omkring klokken 17, lød på, at det var H.J. Hansen, der var i brand, men den oplysning var forkert, oplyser politiet.

Det er i miljøvirksomheden Marius Pedersen med adresse på Havnegade 100, at flammerne har fat i plasticmateriale, der står ude i det fri lige op ad virksomhedens lagerbygninger.

Ifølge Fyns Politi er der ingen tilskadekomne. Brandvæsenet er i gang med slukningen, der forventes at vare i længere tid.

Fyens.dk følger sagen...

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
Havnebrand ødelagde 57 nye biler

Havnebrand ødelagde 57 nye biler

Havnebrand under kontrol: Folk kan bevæge sig uden for igen

Se video: Plasticbrand gav farlig røg ved Odense Havn