Der var intet at stille op for Odense Brandvæsen, da spejderhytte i Fruens Bøge nedbrændte. Se video fra slukningsarbejdet.

Odense Brandvæsen slukker brand i Sortebrødrenes spejderhytte

Foto: Karsten Hüttel

Da Odense Brandvæsen lidt før klokken fem lørdag morgen nåede frem til spejderhytten i Fruens Bøge lige ved siden af det nedbrændte Carlslund, var der intet at stille op.

18 brandmænd indledte en forgæves kamp for at redde den hytte, der for mange af de 150 spejdere fra Det Danske Spejderkorps (DDS) betragtes som deres andet hjem.

Indsatsleder Michael Juel fra brandvæsenet fortæller:

- Det var jo stadig mørkt, men de høje flammer lyste op i skoven, og vi kunne hurtigt se, at der ikke var noget at gøre for at redde bygningen. Flammerne stod op gennem taget, da vi gik i gang med slukningsarbejdet.

Da fyens.dk's medarbejder var på stedet, var der stadig mange brandfolk i gang, men det var med efterslukning, der vil fortsætte nogle timer lørdag formiddag.

Rygtet om branden bredte sig hurtigt, og der kom flere og flere til, ikke mindst fortvivlede spejdere, forældre og ledere, der bestyrtede kiggede på murene, der står tilbage.

Flere havde tårer i øjnene og var så berørte af situation, at de ikke ønskede at tale med fyens dk's medarbejder.

- Mon det er endnu en påsat brand, lød spekulationen fra flere.

Det er noget politiets teknikere nu skal i gang med at undersøge.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
7
Fyns Politi til nysgerrige borgere: Gå ikke over afspærringen

Fyns Politi til nysgerrige borgere: Gå ikke over afspærringen

Brand i spejderhytte: Politiet søger vidner

Brand i spejderhytte: Politiet søger vidner

- Odense må stå sammen om at finde den skyldige

- Odense må stå sammen om at finde den skyldige