Fyns Politi er tirsdag stadig i gang med undersøgelserne af branden natten til mandag i Dyrup Bageri

Odense: Teknikere og efterforskere fra Fyns Politi er tirsdag formiddag stadig i gang med at undersøge rester af Dyrup Bageri, som kort efter midnat natten til mandag udbrændte.

Undersøgelserne skal blandt andet være med til at påvise, at branden var påsat. Det lå allerede mandag fast ud fra de videoovervågningsbilleder fra stedet, som viser indbruddet, hvor en mand trængte ind i bagerforretningen.

Videoen er dog ikke af den bedste kvalitet, så derfor skal efterforskerne i første omgang selv kigge den igennem, før den eventuelt bliver offentliggjort i håb om, at nogle borgere kan genkende den formodede gerningsmand og brandstifter. Men allerede inden den er offentliggjort har politiet fået henvendelser.

- Vi får til stadighed henvendelser fra borgere, men det er mere generelt om alle de påsatte brande og ikke så meget branden på bageriet specifikt, forklarer Carsten Mogensen fra Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Branden på Dyrup Bageri ligner dog ikke de øvrige påsatte brande, fordi der først var indbrud og derpå blev stedet sat i brand. Ved de øvrige påsatte brande i Odense har fremgangsmåden været anderledes, og derfor er det ikke nødvendigvis den samme brandstifter, som har været på spil.

Det seneste års tid har der været 22 påsatte brande, hvoraf cirka en halv snes af dem menes at være påsat af den samme gerningsmand.

Få overblik over de påsatte brande i Odense:

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør