Boye efter 23 år: Der må være andet i livet

Anker Boye - og til venstre for ham Jane Jegind - ved afskedsreceptionen for de afgående byrådsmedlemmer efter kommunalvalget i 2001. Ved det kommende valg i 2017 bliver Venstres Jane Jeginds hovedmodstander formentlig Peter Rahbæk Juel, som Anker Boye har peget på som sin efterfølger. Arkivfoto.
Foto: © Robert Wengler

Boye efter 23 år: Der må være andet i livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses borgmester har meldt sin afgang fra politik efter over 20 år. Livet skal plejes, fortæller han.

Anker Boye, der har været Odenses borgmester i en menneskealder og et kendt ansigt i dansk politik, vil fra 2017 forlade scenen. Alderen trykker en smule, og tiden skal i højere grad bruges på familien, fortæller han.

Valget om ikke at genopstille blev truffet allerede før kommunalvalget i november 2013, der sikrede Anker Boye endnu en periode som borgmester i Odense. Den post har han haft siden 1994 - undtagen i perioden 2006-2010.

- Jeg sagde til min kone, at nu var det sidste gang. Så for mig er det ikke en pludselig beslutning.

- Skulle jeg blive valgt igen, så ville jeg være borgmester, til jeg var 72. Jeg har besluttet mig for, at der må være andet i livet også. Det er jo en stor opgave at være borgmester for sådan en by, siger Anker Boye til Ritzau.

Når den indeværende borgmesterperiode udløber, stopper en karriere i dansk politik, der også har talt en langt periode i Kommunernes Landsforening. Her har Boye både været formand og næstformand.

Tiden i politik startede, da Anker Boye blev fagligt aktiv i arbejdet som portør i 1976.

- Jeg har haft et politisk rigt liv med mange oplevelser og muligheder. Det har været spændende, og jeg har nydt at være med i manegen.

- Men der må også være plads til privatpersonen Anker nu. Vi har jo kun det ene liv, vi har, og jeg vil gerne have et par år med tid til andet.

Anker Boye har, ifølge ham selv, ikke noget andet linet op, han vil kaste sig over, når tiden som borgmester er udløbet. Men han afviser ikke, at "noget kan dukke op".

I bakspejlet glæder den afgående borgmester sig over, at han har været med til at vende Odense fra at være en klassisk produktionsby til nu at være mere baseret på viden, uddannelse og teknologisk udvikling.

- Det er jo byrådet, der har æren for det. Men jeg har nok haft en lille finger med i spillet. Og det er jeg stolt af, siger Anker Boye.

Boye efter 23 år: Der må være andet i livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce