Borgmesteren mener ikke, at der er noget at hente i kommunens kasser

Ja, børnene er byens fremtid. Ja, flere års millionbesparelser kan få konsekvenser. Men nej, der er ikke flere kroner nu.

Trods direkte opfordringer fra forældre, medarbejdere og faglige organisationer, der gentagne gange har bedt borgmester Anker Boye (S) og det samlede byråd tage ansvar for de besparelser på omkring 30 millioner kroner, der nu rammer blandt andet skoler og daginstitutioner, så fastholder borgmesteren, at det er en spareopgave, Børn- og Ungeudvalget selv må løse. Der er ikke nogen penge at komme efter i andre kasser, påpeger han.

Berettiget kritik

- Det er reelt og rigtigt, at forældrene og medarbejderne giver deres mening til kende, understreger Anker Boye.

- Men det er også reelt at stå på mål for og forklare borgerne, at vi har det økonomiske råderum, vi har, og at det ikke er blevet større de seneste år. Alle udvalg er hårdt spændt for. Vi er begyndt at se positive tegn og håber, det snart vender, så vi kan komme den berettigede kritik i møde og prioritere børneområdet, siger han.

- Men vi har simpelthen ikke flere penge lige nu.

Læs stort interview med Anker Boye på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende søndag.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
4
Åbent brev fra pædagogerne: Tag ansvar, Anker Boye

Åbent brev fra pædagogerne: Tag ansvar, Anker Boye