Borgmester vil bruge gasmillioner på folkeskolen

Peter Rahbæk Juel vil bruge provenuet fra salget af det tidligere Naturgas Fyn til at styrke folkeskolen i Odense. Odense Kommune får 85 millioner ud af handlen. Arkivfoto: Nils Mogensen

Borgmester vil bruge gasmillioner på folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune får 85 millioner fra salget af det tidligere Naturgas Fyn. Dem vil Peter Rahbæk Juel bruge på folkeskolen.

Med salget af Nature Energy Fyn (det tidligere Naturgas Fyn red.) står Odense Kommune til at få en andel på 85 millioner ud af den samlede handel på cirka 335 millioner. De første 25 millioner kommer til udbetaling nu og dernæst seks millioner hvert år over en 10-årig periode. Og står det til Socialdemokratiet i Odense, så skal pengene bruges i folkeskolen.

- Det er jo arvesølvet vi har solgt ud af, så derfor mener vi at det giver mest mening af bruge pengene der, hvor vi kan investere i fremtiden. Og det er folkeskolen. Vi har alt for mange steder, hvor eleverne stadig sikker i barakker, der blot skulle have være midlertidige for et eller to årtier siden. Måske skulle vi også se på, om vi ikke også skal investere i undervisningsmateriale, så vi kan klæde vores børn på til fremtiden, siger Peter Rahbæk Juel.

Han har allerede 13 mandater bag sig med sit eget parti, men ønsker at tage en bred diskussion med de andre partier i forhold til at investere pengene.

- Det her er mit oplæg og så må vi tage en snak. Der er bred politisk opbakning til salget og så må vi se, om ikke vi også kan finde ud af, hvordan vi skal investere det vi får ud af handlen, siger han.

I 2018 skal samtlige skoleelever på mellemtrinnet (4-6. klasse) have en computer til brug for undervisningen, og den øvelses koster op mod 10 millioner. Penge der kommer fra en skattestigning. Med de ekstra millioner kan der gøres endnu mere, mener borgmesteren.

- Vi har meget fokus på eksempelvis kodning, og jeg synes, vi skal give folkeskolen et løft. Nu har vi i hvert fald muligheden, siger Peter Rahbæk Juel.

Borgmester vil bruge gasmillioner på folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce