Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) føler sig ikke helt overbevist om, at nyheden om opløsningen af Black Army ikke blot er en smart taktisk manøvre fra bandens medlemmer.

Når man ikke længere er en bande, ryger man nemlig ud af politiets banderegistre og kan dermed ikke dømmes efter de stramninger i straffeloven, der er en del af regeringens bandepakke.

- Det er da endnu et slag, der er vundet i kampen imod banderne i Odense, men jeg har lidt på fornemmelsen, at det er en manøvre, som banden gør for at undslippe de skrappe bestemmelser i bandepakken. Så jeg vil godt se det ske, før jeg vælger at juble, siger Peter Rahbæk Juel.

En del af bandepakken rummer også skrappere krav til bandemedlemmer for, hvornår man eksempelvis kan prøveløslades.

Derfor er Peter Rahbæk Juel nu i færd med at forfatte et brev til både justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Folketingets retsudvalg for at sikre sig, at der stadig kan holdes et maksimalt pres på de tidligere bandemedlemmer, og at de stadig kan dømmes efter de skærpede omstændigheder.

- Jeg vil gerne sikre mig, at der stadig er gode værktøjer til at komme efter bandemedlemmerne, hvis det her bare er en smart manøvre. Jeg vil gerne sende et klart signal om, at hvis de laver ligeartet kriminalitet, så kan paragrafferne fra bandepakkerne stadig gælde.

- Derfor skriver jeg til justitsminsteren og retsudvalget. Initiativet skal jo ikke ligge hos banden, der på den måde selv kan bestemme deres status. De skal selvfølgelig ikke selv kunne bestemme, om de er en bande eller ej, understreger borgmesteren.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Black Army har smidt rygmærkerne og opløst sig selv i Aarhus

Black Army har smidt rygmærkerne og opløst sig selv i Aarhus

Efter Black Army-exit: Politikere frygter hul i bandepakke

Efter Black Army-exit: Politikere frygter hul i bandepakke

Analyse: Magttomrum efter Black Army-exit

Analyse: Magttomrum efter Black Army-exit