En kommende retssag mod tre bandemedlemmer om afpresning viser, at det nytter at anmelde, mener Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S). 100 forretningsdrivende er mandag aften tilmeldt stormøde om bandeafpresning.

Han stod ved tatovørernes side, da de trådte frem og fortalte om trusler og afpresning, han er stærkt optaget af kampen mod bander og er blandt initiativtagerne til mandagens stormøde for forretningsdrivende i Odense.

Ikke overraskende er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) derfor godt tilfreds med, at tre medlemmer af Black Army nu er tiltalt og skal i retten for at have afpresset en tatovør i Odense.  

- Jeg er rigtig, rigtig glad. Det var en stor overvindelse for tatovørerne at stå frem og anmelde, og det her viser, at det nytter. Politiet har været lynhurtig til at skride til anholdelse, der er hurtigt sket varetægtsfængsling og nu også rejst tiltale. Jeg synes, det er super godt arbejde af både tatovører og politi, konstaterer borgmesteren.

Han er ikke i tvivl om årsagen til, at kun en enkelt af de fem tatovører, der havde oplevet afpresning, endte med at aflevere en politianmeldelse.

- Det handler om den frygt, der er for Black Army. Og det understreger vigtigheden af, at vi står sammen, hvis vi skal bekæmpe det her, siger Peter Rahbæk Juel.

Men den ene tatovør står vel ret alene lige nu?

- Jeg synes nu nok, at de som brancheorganisation har været meget tydelige omkring, at de står sammen i det her. Selvfølgelig havde det været bedst, hvis alle ville anmelde. Men det er en svær kamp, og derfor har anmelderen heltestatus.

- Heldigvis er det første gang, vi ser så systematisk afpresning. Og det skal frem, for banderne bryder sig ikke om den synlighed omkring deres lyssky aktiviteter. For mig er stormødet i aften endnu et synligt bevis på, at man som butik ikke står alene, understreger Peter Rahbæk Juel.

Foreløbig har 100 af de 2000 inviterede forretningsdrivende tilmeldt sig mødet, som borgmesteren sammen med Fyns Politi, Odense Cityforening og en række brancheorganisationer har inviteret til.

- Det lyder som et fornuftigt fremmøde. Men jeg er mest optaget af, at dem, der har hørt eller oplevet noget, fortæller, hvad de ved, siger Peter Rahbæk Juel.

På mødet vil en række oplæg kredse om konkrete muligheder for at sige fra over for chikane og afpresning fra bander.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
8
Chokeret over omfanget af afpresning: - Vi har kun prikket til isbjerget

Chokeret over omfanget af afpresning: - Vi har kun prikket til isbjerget

7
Tatovører møder massivt op til Black Army-sag i Odense

Tatovører møder massivt op til Black Army-sag i Odense

1
Tatovørformand: Jeg håber, flere tør stå frem og anmelde afpresning

Tatovørformand: Jeg håber, flere tør stå frem og anmelde afpresning