Borgmester om Arena-sag: - Den her sag kan få alvorlige konsekvenser

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Borgmester om Arena-sag: - Den her sag kan få alvorlige konsekvenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) svarer her på spørgsmål om den såkaldte Arena-sag, der handler om, at kommunen ser ud til at have givet ulovlig støtte til Odense Sport & Event og til driften af Arena Fyn.

- Er I blevet klogere på, hvad der er sket?

- Noget tyder på, at der er nogle alvorlige uregelmæssigheder med aftalen i forhold til lovligheden af kontrakten. Det skal vi have undersøgt til bunds, og det har stadsdirektøren bedt om ekstern bistand til.

- Tidligere var aftalen, at vi skulle have det i Økonomiudvalget i slutningen af februar, så vi kunne skille skidt fra kanel og drage vores konklusioner her. Men det kommer vi nok til at skyde til en gang hen i marts, fordi vi skal have den eksterne undersøgelse koblet på.

- Hvad skal undersøges?

- Vi vil gerne have et hurtigt overblik, men arbejdet skal også laves grundigt. Derfor skal advokatfirmaet Kromann Reumert have tid til at lave deres undersøgelse af sagen. Min linje er at få det hele kigget igennem, få vendt hver en sten og drage de konsekvenserne, der måtte være.

- Det er meget vigtigt i sådan en sag her, hvor der er med en vis sandsynlighed er foregået noget, som ikke er helt efter bogen. Potentielt set kan det få meget alvorlige konsekvenser, og derfor er det vigtigt, at vi har et helt afklaret grundlag for, hvad der er sket.

- Hvad mener du med alvorlige konsekvenser?

- Hvis det viser sig, at kommunen har indgået en aftale, der er ulovlig, har vi et kæmpe troværdighedsproblem, som vi skal have rettet op på. Det skal være sådan, at både politikere, borgere og virksomheder skal kunne regne med, at når kommunen indgår en aftale, er der hold i juraen. Og noget tyder på, at der ikke har været det her.

- Ser du anderledes på den her sag, fordi det er en partifælle (Anker Boye, red.), der har været borgmester i perioden?

- Jeg er optaget af at få vendt hver en sten og få gjort det, der er rigtigt. Det handler om, at vi skal komme videre som kommune.

- Hvad tænker du om, at nogle eksperter kalder det her "en mini-Farum-sag" (med henvisning til Peter Brixtofte-sagen, red.) og nævner det som en af de store skandaler de seneste 25 år?

- Jeg synes, det er godt træls at skulle lande i den her sag som ny borgmester. Men jeg er optaget af at få ryddet op, så vi kan komme videre. Der skal være en troværdighed omkring de aftaler, kommunen laver. Den er øjensynlig antastet her, og det skal vi til bunds i.

- Jeg lader mig ikke distrahere så meget af, at der er kommentatorer og eksperter, der er lige lovlig hurtige til at udråbe det her som en stor skandale. Det er vist mere en medieøvelse. Vi har i hvert fald ikke grundlaget til at kunne fælde dom i den her sag endnu.

- Dermed ikke sagt, at der ikke kan gemme sig nogle alvorlige konklusioner i undersøgelsen, men lad os nu få eksperter udefra til at gå alt igennem.

- Du snakker om sager her, men hvis der er flere sager, som det ser ud til, kunne det tyde på, at der også har været en særlig kultur, hvor sådan en adfærd blev accepteret. Er det ikke lige så vigtigt at få gjort noget ved den, hvis den er der stadigvæk?

- Jeg vil gerne afvente den eksterne undersøgelse først. Men hvis Kromann Reumerts undersøgelse viser, at der har været en særlig kultur - og der stadig er kulturbærere tilbage - så må jeg og økonomiudvalget agere på det.

- Det er en nødvendig del for at gøre det, der er rigtigt i den her sag for at genoprette tilliden til kommunen.

- Hvornår fandt du ud af, at aftalen var blevet forlænget - og hvorfor råbte ingen op om det?

- Jeg blev først gjort opmærksom på det, efter jeg tiltrådte som borgmester i forbindelse med en redegørelse, som økonomiudvalget får om evalueringen af Odense Co.

Borgmester om Arena-sag: - Den her sag kan få alvorlige konsekvenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce