Borgmester langer ud efter Venstre inden million-besparelser: - Tag nu et ansvar

- Det er nu, de skal tage ansvar og finde løsninger, der holder, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) om Venstres modstand mod at finde de aftalte 200 millioner kroner mere til velfærd. Foto: Michael Bager

Borgmester langer ud efter Venstre inden million-besparelser: - Tag nu et ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav mindre støj og tag mere ansvar, lyder borgmesterens opfordring til Venstre forud for tirsdagens mange udvalgsmøder, hvor omprioriteringer for 200 millioner kroner skal vedtages.

De løber fra en politisk aftale og laver mest af alt bare støj. Og nu er det sidste chance, hvis de vil tage ansvar.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) sender en kras opfordring til Venstre op til tirsdagens møder i de politiske udvalg, hvor politikerne skal tage stilling til omfattende besparelser på blandt andet kulturområdet og den kommunale administration for at finde flere velfærdspenge.

I Økonomiudvalget har også Venstre-rådmand Jane Jegind sagt ja til at omprioritere 200 millioner kroner, men med en ændret prognose argumenterer partiet for at hive besparelser for 50 millioner kroner ud.

- Der har været usædvanlig meget støj fra Venstre i den forbindelse, og de har brugt mest tid på at hælde benzin på bålet, mener Rahbæk Juel.

- Det kan man godt vælge, men hvis de vil velfærden, er det nu, de skal tage ansvar og finde løsninger, der holder. Lige nu er klokken to minutter i 12 for Venstre, og jeg vil holde øje med, hvordan Venstre forholder sig i alle udvalgene, siger han og afviser, at der kan spares og omprioriteres for mindre end 200 millioner.

- Prognosen er et figenbladsargument, Venstre bruger igen og igen. Og siden er taskforcen kommet med endnu større tal, påpeger borgmesteren.

- Men ønsker Venstre ikke at være med til at lave et budget, som de andre partier gør, så er det den vej, de skal gå.

Budget med sværdslag

Det er nemlig i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger, at de endelige beslutninger om omprioriteringerne skal tages.

Og trods modstanden mod at finde 200 millioner - også på tirsdagens udvalgsmøder - har Venstre planer om at være med dér, fastslår Christoffer Lilleholt, der er partiets politiske ordfører.

- Det må vi finde ud af. Der kommer sværdslag, men måske kan budgettet deles op i to dele, ligesom vi gjorde omkring skattestigningen, vi heller ikke støttede, foreslår han.

- Og så synes jeg ikke, 50 millioner kroner er noget figenblad. Det gør ondt, og det kan man ikke negligere, understreger Christoffer Lilleholt.

- Vi stoler mere på prognoserne end på borgmesteren, der åbenbart har lagt sig fast på de 200 millioner kroner.

Borgmester langer ud efter Venstre inden million-besparelser: - Tag nu et ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce