Borgmester: Flere spisesteder er en positiv udvikling - men ...

Detailhandlen i Odense har det svært, og mange butikker er de senere år forsvundet. Til gengæld er de fleste enige om, at der er kommet betydeligt flere steder at få stillet tørsten og sulten. Foto: Nils Svalebøg

Borgmester: Flere spisesteder er en positiv udvikling - men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense nyder godt af at have fået flere spisesteder, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Men der er også brug for detailhandel, for en midtby kun med caféer og restauranter duer ikke.

Selv om Odense Kommune umiddelbart ikke ligger inde med tal, der dokumenterer det, så er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) personligt ikke i tvivl: Der er i de senere år kommet masser af nye caféer og restauranter i centrum af Odense i nogle af de lokaler, hvor der tidligere var butikker.

Og mens nogen måske vil begræde tabet af butikkerne, så vælger borgmesteren at se det positive i, at der i stedet er kommet noget andet, som kan trække folk ind til byen.

- Jeg synes bestemt, det er positivt med den udvikling, der er sket på café- og restaurationsområdet, siger han.

Noget at vælge mellem

Han peger på, at det at have noget at vælge mellem, hvad angår spisesteder, passer fint sammen med satsningen på konferencer, oplevelser og turisme i centrum.

- Vi har Odeon lige i bymidten, som tiltrækker mange konferencer, kongresser og arrangementer. De, der kommer til byen i den anledning, skal have gode caféer og restauranter at vælge mellem, og når vi i det hele taget arbejder med Odense som en oplevelses- og turistby er det sindsygt vigtigt, at vi har et bredt udbud inden for spisesteder. Både for at skabe arbejdspladser, men også for at gøre det til god oplevelse for byens gæster, siger han.

Trods glæden over de mange steder med mad og drikke i bymidten, erkender borgmesteren samtidig, at udviklingen i antallet af butikker bekymrer ham. Som avisen har beskrevet de seneste dage er antallet af butikker i Odense centrum reduceret med 73 fra 2012-2017, og omsætningen i bymidtens detailhandel er faldet med 416 millioner kroner.

Det duer vel ikke, hvis balancen tipper over, så der kommer for mange caféer og restauranter?

- Nej, afgjort ikke. Det er også derfor, det er bekymrende at se de forandringer, der er i detailhandlen. Men det er jo et fænomen, man ser i stort set alle bymidter, at den traditionelle detailhandel har det svært. Vi skal være opmærksomme på den positive udvikling omkring caféer og restauranter og dyrke den, men vi skal også være opmærksomme på den vigende tendens omkring detailhandel i bymidten, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.

Borgmester: Flere spisesteder er en positiv udvikling - men ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce