Tomas Snog har været arkitekt på det nye Borgernes Hus, som er i gang med at blive bygget. Det er guldfacaden og den store Harry Potter-lignende guldtrappe, der bliver husets varetegn. Arkitekten håber, at huset kommer til at skille sig ud i bybille

Odense: Det var for sjov, at de kaldte de gyldne, tværgående trapper for "Harry-potter trapperne", men nu er det udtryk begyndt at hænge fast hos de folk, der beskæftiger sig med det kommende Borgernes Hus, der skal ligge i banegårdbygningen. Om odeseanerne også kommer til at kalde dem det, vil tiden vise, men de pompøse og karakteristiske trapper er et bevidst arkitektonisk valg af arkitekt Tomas Snog.

- De skaber noget struktur i huset, og de gør det nemmere for gæster at overskue det ellers meget store hus. Når man går op af trappen, bliver det tydeligt, hvad der er på de forskellige etager, og trappen er også et sted i huset, man altid kan finde tilbage til, siger han.

Desuden vil Tomas Snog med trapperne gerne give gæsterne i huset en oplevelse.

- Når gæsterne går på trapperne, kommer de også forbi de forskellige afdelinger, der er i huset. Dermed ser gæsterne noget, de måske ikke har set før, men som de måske kunne være interesserede i at vide mere om.

Arkitekt Tomas Snog ville også godt undgå at have kedelige og institutions lignende lokaler.

- Vi ville undgå, at huset blev helt klinisk, som man ofte ser det på biblioteker. Vi ville have smæk på, og derfor lavede vi det store hul i etagerne og lavede trapperne, siger han.

Ifølge Tomas Snog er banegården i Odense næsten byens grimmeste bygning - han sammenligner faktisk bygningen med Den Grimme Ælling. Derfor er der også tænkt på facaden, der skal pynte lidt på på bygningens front.

- Facaden skal også laves guld, og det er lidt vovet med den farve. Jeg håber, det skaber debat, fordi et sådant hus i byen, skal der lægges mærke til, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
3
Byggestøj og halvfærdigt borgerhus: Kom med indenfor på byggepladsen

Byggestøj og halvfærdigt borgerhus: Kom med indenfor på byggepladsen