Tre mænd på 18, 19 og 20 år idømt fængsel og på lukket psykiatrisk afdeling for groft røveriforsøg mod bordel i Odense

Odense: To unge mænd på 18 og 20 år er ved Retten i Odense mandag eftermiddag tilsammen idømt flere års fængsel, mens en tredje 19-årig mand er dømt til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

De tre mænd blev dømt for et særdeles groft røveriforsøg mod et bordel på Vesterbro 99 i Odense natten til lillejuleaften, som blandt andet endte med, at den ene stak ud efter en prostitueret med kniv, og da det lykkedes hende at flygte satte de tre mænd efter hende på åben gade. Da den prostituerede søgte tilflugt hos tre tilfældige mænd på vej hjem fra julefrokost blev den ene af disse mænd stukket i låret med en kniv.

Det kostede den 18-årige Radwan Robale Barqad Ismail en straf på fængsel i to år og seks måneder, og ét års fængsel for den 20-årige Hamsa Abdi Takal.

Den 19-årige Suleiman Said skal til gengæld anbringes på en lukket institution for personer med vidtgående psykiske handicap. Senere kan han komme på en lukket afdeling, og hvor længe, han skal holdes indespærret, er uvist, for anbringelsen er ifølge byrettens dom på ubestemt tid.

En fjerde mand blev også dømt i sagen, men han havde ikke været med til røveriforsøget mod bordellet. Han fik seks måneders fængsel.

Sagen omfattede også gaderøverier, afpresning af en pizzeriaejer, trusler og forsøg på fangeflugt.

Alle fire er tidligere dømt for kriminalitet.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør