Anne er bonusmor, og har ofte gået med nogle ubehagelige følelser omkring forholdet til hendes kærestes søn. Bonusmødregruppen i Odense har hjulpet hende.

Ofte kom 34-årige Anne hjem til sin kæreste og hans 6-årige søn, mens de sad i sofaen og hyggede sig. Hun kunne nogle gange føle sig udenfor, selvom hun godt vidste, at hun ikke var det. De forbudte følelser, som hun selv kalder dem, fyldte meget, og hun havde ingen veninder, der stod i samme situation som hende - nemlig at være bonusmor. 

Men i april måned begyndte Anne i bonusmødregruppen i Odense, hvor hun blev et del af en gruppe kvinder, der havde, og stadig har de samme følelser som hende. 

- Først ville jeg egentlig bare være med på en lytter, men det kunne man ikke. Man skulle deltage, fortæller Anne. 

Pludselig var hun ikke alene, og hun fik nogle brugbare ting med hjem.

- Efter første møde ramte det mig. Jeg skulle se mere indad og arbejde med, hvad jeg kunne gøre bedre for at få styr på mine følelser omkring min kærestes dreng, som jo er sød, men ind imellem også kan fylde meget, siger hun. 

Hendes kæreste blev dog en smule chokeret, da hun første gang fortalte, at hun havde brug for at komme i en bonusmødregruppe, da han var bange for, at forholdet gik dårligt.

- Jeg måtte sige til ham, at det var nogle følelser, jeg gik med, fordi det var svært at tage sig af en dreng, som ikke er ens egen. Men at jeg er dukket op til møderne betyder nu, at vi er blevet bedre til at snakke om tingene, siger Anne.

Kende sig selv

Samtalerne med andre bonusmødre, har betydet, at Anne er begyndt at tænke anderledes. 

- Jeg er blevet mere bevidst om, hvilke følelser, jeg går med. Jeg er blevet bedre til at identificere problemerne, hvor jeg nu kan stoppe op og tænke - kunne jeg gøre noget andet. 

Udsigten til sommerferie og to uger med sin kærestes søn, var en af de ting, der gjorde, at Anne fik ondt i maven. 

- Men efter møderne er jeg blevet mere afslappet. Jeg er blevet konstruktiv og kører ikke mig selv op, som jeg gjorde før.

Anne har fast brugt bonusmødregruppen hver måned, og fortsætter også med det fremover. 

Anne ønsker ikke at stå frem med efternavn og billede. 

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Har fået 75 henvendelser: Bonusmødregruppe i Odense har stor succes

Har fået 75 henvendelser: Bonusmødregruppe i Odense har stor succes