Bomberyddere i Odense: Renovation overvejer video efter bombefund

Bomberyddere måtte onsdag formiddag sprænge et stort kanonslag væk på genbrugsstationen på Havnegade i Odense. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix 2017

Bomberyddere i Odense: Renovation overvejer video efter bombefund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genbrugsstation er åben igen, efter at bomberyddere onsdag formiddag destruerede et større kanonslag. Kanonslaget var blevet indleveret anonymt tirsdag aften, og det får nu Odense Renovation til at overveje, om man skal etablere videoovervågning i dagtimerne.

Genbrugsstationen på Havnegade i Odense måtte kort før lukketid tirsdag aften evakuere området, da personalet fandt, hvad man mistænkte for at være en krysantemumbombe. Stationen var midlertidigt lukket, indtil Ammunitionsrydningstjenesten - i daglig tale kaldet EOD - onsdag morgen ankom fra Skive og uskadeliggjorde det mistænkelige objekt.

- Bomberydderne mødte op på stationen klokken 7.30 og vurderede her, at der var tale om en bombe, siger kommunikationschef i Odense Renovation Claus Hammerich.

- De tog ingen chancer og sprængte objektet væk på stedet. Og det var godt, for da de efterfølgende undersøgte resterne, viste det sig, at det ikke var en krysantemumbombe, men et kuglerundt kanonslag på 300 gram. En almindelig raket indeholder cirka 75 gram krudt, så det var en alvorlig en af slagsen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at nogen indleverer en bombe på genbrugsstationen på Havnegade. Faktisk er det kun et halvt år siden, det sidst skete. Det får nu Odense Renovation til at overveje, om man skal etablere videoovervågning døgnet rundt - og ikke bare om natten, som tilfældet er nu.

- Det er ret træls, at sådan noget her kan blive indleveret anonymt, for himmel og hav bliver jo sat i bevægelse, når det sker. Derfor overvejer vi, om vi skal have videoovervågning på genbrugsstationerne i dagtimerne, så vi kan fange dem, der indleverer de her grimme ting, siger Claus Hammerich.

Genbrugsstationen åbnede igen klokken 9 onsdag formiddag, efter at Ammunitionsrydningstjenesten havde fjernet resterne af bomben.

Bomberyddere i Odense: Renovation overvejer video efter bombefund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce