Bombe var årsag til åben frisørsalon


Bombe var årsag til åben frisørsalon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HISTORIE: Jørgen Steen Larsen har den rigtige historie om omdiskuteret foto
CENTRUM: Et 60 år gammelt foto af en frisørsalon i Vestergade 27 skabte i den forgangne uge læserstorm, da vi søndag bragte det her i avisen.

Og efter at have fået de fleste personer identificeret kan en af personerne på billedet nu selv fortælle den helt rigtige historie.

- Der var ingen facade i butikken, fordi den var blevet ødelagt af Schallburgtage den 25. maj, samtidig med bomben sprang i Fyens Stiftstidendes bladhus, fortæller Jørgen Steen Larsen.

Jørgen er i dag 66, og er identisk med den lille dreng, der sidder i den ene frisørstol på billedet.

Det var den tyskvenlige Peter-gruppen havde bragt en bombe i bladhuset til sprængning, og det fik en også alvorlige følger for familien Larsen, der havde frisørsalonen.

- Vi boede i en lejlighed på 4. sal, og efter bomben var sprunget, kunne jeg ligge i mit værelse og kigge direkte op på nattehimlen. Loft og tag var ødelagt, husker JørgenSteen Larsen.

Han husker stadig da billedet blev taget.

- Journalisten Arne Grum-Schwensen kom med en fotograf, og fotografen bad Grum-Schwensen sætte sig i stolen så min far, frisørmester Hans Larsen, kunne lade som om, han var i gang med at klippe ham.

Bagefter fik familien en kopi af billedet, som JørgenSteen Larsen skam har endnu.

De nye oplysninger er nu videregivet tilOdense Stadsarkiv. Her vil man fortsat gerne høre fra folk, der eventuelt kan genkende unavngivne personer eller steder på de gamle pressefotos, vi viser hver dag.

Bombe var årsag til åben frisørsalon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce